Fernandes: Le kellett volna zárnunk a mérkőzést

Bruno Fernandes úgy érezte, hogy a Manchester United sokkal hamarabb is bebiztosíthatta volna a győzelmet a Newport County ellen, de végül elégedett volt azzal, ahogy a csapat továbbjutott az FA-kupában.


A United bejutott a sorozat következő fordulójába, Fernandes nyitotta a gólok sorát, majd Kobbie Mainoo, Antony és Rasmus Hojlund további találataival 4-2-re diadalmaskodtunk a Rodney Parade-en.


Fernandes nyitó gólját Mainoo első felnőtt találata követte, amivel 13 perc alatt két góllal vezettünk, de a Vörös Ördögök csapatkapitánya csalódott volt, hogy nem sikerült tovább növelni az előnyünket, ehelyett a Newport egyenlíteni tudott.

 

"Nem ez volt a tökéletes eredmény számunkra, nem akartunk gólt kapni" - mondta a mérkőzés után a BBC Sportnak nyolcas számú játékosunk.
"Nyilvánvalóan az első, az egy nagyszerű találat volt, egy hihetetlen lövés. Utána, a második félidőben koncentrálnunk kellett volna, nem kaphattunk volna még egy gólt, és nem kellett volna hagynunk, hogy ez hitet adjon nekik. Rögtön, az első félidőben le kellett volna zárnunk a meccset."

 

"Voltak lehetőségeink, hogy 3-0-ra alakítsuk az eredményt, de amikor 2-0-ra állunk az ilyen meccseken, mindenki gólt akar szerezni, és néha nem a legjobb döntést hozzuk, nem azt, ami a csapat érdeke. Feljöttek 2-1-re, nyilvánvalóan kaptak egy kis hitet, a második félidőben pedig elindultak, és szereztek egy gólt, de azt hiszem, utána nagyszerű munkát végeztünk, hogy lezárjuk a meccset."

 

A második félidőben Antony és Hojlund találatai elégnek bizonyultak a győzelemhez, a jutalom egy idegenbeli kirándulás a Bristol City vagy a Nottingham Forest ellen az ötödik fordulóban.

 


Ezek a csapatok péntek este gól nélküli döntetlent játszottak az Ashton Gate-en, és a jövő hónap elején egy újrajátszáson döntik el, hogy ki kapja meg a jogot arra, hogy a Unitedet fogadja a következő fordulóban.

 

Miután a tavalyi szezonban bejutottunk a döntőbe, Fernandes nagyon szeretné, ha folytatnánk a lendületünket ebben a sorozatban, aminek a végén újabb Wembley-trófeát szeretnénk szerezni.

 

"Természetesen meg kell értenünk, hogy ebben a szezonban az FA-kupában van esélyünk trófeát nyerni" - folytatta a portugál válogatott játékos.

 

"Mindent bele kell adnunk, hogy bejussunk a döntőbe - lépésről lépésre, meccsről meccsre. Tudjuk, hogy ahhoz, hogy a szezon ne tűnjön olyan rossznak, mint amilyen eddig volt, meg kell próbálnunk megnyerni ezt a trófeát, mert fontos számunkra."

 

"Tavaly is ott voltunk a döntőben, sajnos nem sikerült megszereznünk a trófeát. Tudjuk, milyen sokat jelent az FA-kupa a szurkolóinknak, a klubunknak, az országnak."

 

"Tudjuk, hogy mennyire fontos, nekünk is fontos, szeretnénk újra bejutni a döntőbe, és megnyerni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!