Fernandes tartja mozgásban a Unitedet

Négy évvel ezelőtt a Manchester United sikeresen véglegesítette a portugál válogatott Bruno Fernandes szerződtetését, és ezzel kétségtelenül a Sir Alex Ferguson utáni korszak egyik legjobb igazolását hajtotta végre.


A Sporting sztárja nagy reményekkel érkezett, és azonnal megkedveltette magát a szurkolókkal, és a középpályáról érkező kreativitásával átformálta Ole Gunnar Solskjaer csapatát.

 

"A Manchester United iránti szeretetem igazából akkor kezdődött, amikor Cristiano Ronaldo játékát néztem, és azóta is nagy rajongója vagyok ennek a nagyszerű klubnak" - mondta akkoriban. "Számomra hihetetlen érzés, hogy most a Manchester Unitedben játszhatok, keményen megdolgoztam azért, hogy eljussak idáig, és megígérhetem a szurkolóknak, hogy mindent beleadok majd a címerért, hogy még több sikert és trófeát szerezzünk."

 

A Vörös Ördögök nem voltak jó formában, amikor érkezett, az előző négy Premier League-meccsből hármat elveszítettek. Fernandes azonban jó ideig nem érezte a vereség ízét, egészen a 18. fellépéséig, de még a Chelsea elleni FA-kupa-vereség alkalmával is gólt szerzett az elődöntőben.

 

A mágikus portugál a következő vereség alkalmával, a Sevilla elleni Európa Liga-elődöntőben is betalált, miután a nyolcaddöntőben a győztes gólt szerezte az FC Copenhagen ellen.

 

Figyelemre méltó, hogy a klubnál töltött első szezonját veretlenül fejezte be bajnoki szinten.

 

Sajnos a Covid-járvány kitörése miatt a rajongók nem tudtak jelen lenni abban a szezonban végzett kiemelkedő munkájának nagy részénél, de a Bruno iránti kapcsolat mindig is erős volt, már a kezdetektől fogva.

 

Gyorsan kiderült, hogy ő egy létfontosságú fogaskerék a gépezetben, aki mindig maximálisan odatette magát, lefedte a területet, és kreatív központként lépett fel, rengeteg asszisztot és gólt jegyzett. A büntetőpontról is rendíthetetlen volt, ami rendkívül jól jött, amikor egy olyan időszakot éltünk, amikor elég sok ilyen lehetőséget kaptunk. Alig hagyott ki mérkőzést - utálta a pihenésnek még a gondolatát is.

 

Röviden, Bruno volt az az ember, aki a Unitedet mozgásba hozta. Amikor jól játszott, a csapat is jól játszott.

 

A szurkolók özönlöttek vissza a stadionba, és kimutatták elismerésüket Bruno erőfeszítéseiért, a játékos pedig egyre több felelősséget vállalt, és példát mutatott. Szenvedélyes figura, a győzelem iránti elszántsága mindig nyilvánvaló volt.

 

Őszintesége, megnyerő természete és a futball iránti megszállottsága miatt álom vele interjút készíteni, a középpályán betöltött szerepe az idők során változott, de továbbra is ő a lehetőségek egyik legfontosabb megteremtője és kihasználója. A támadóknak való muníció biztosítása fontos eleme a játékának, a presszing és az egész pálya bejátszása mellett. Csodáljuk a hosszú passzait a szélen, különösen a meccsek záró szakaszában, amikor kontrázunk.

 

Szerződésének 2022-es meghosszabbításakor a MUTV-nek így nyilatkozott: "Nyilvánvalóan nagyon boldog vagyok, nagyon jó volt az az idő, amit a klubnál töltöttem, és ahogy az első napon is mondtam, egy álom vált valóra, és még mindig tart. Ez egy álom lesz számomra az utolsó napomig a klubnál. Szóval örülök, hogy az utolsó napom távolabb került, több időm van a klubnál lenni, élvezni és tovább álmodozni."

 

 

Fernandest a trófeák megnyerése motiválja, és kicsit szerencsétlennek érezheti magát, hogy a Ligakupánál többet még nem szerzett, mióta a klubhoz csatlakozott.

 

A United az Európa Liga döntőjében büntetőpárbajban kapott ki a Villarrealtól. Az elmúlt szezonban az FA-kupa döntőjében a Manchester City elleni vereség alkalmával gólt szerzett büntetőből, de sajnos nem jött össze a hazai kupadupla. 2017 óta ő volt a Vörös ördögök első csapatkapitánya, aki trófeát emelhetett a magasba, amikor a Newcastle Unitedet 2-0-ra legyőztük a Wembleyben, megosztva a megtiszteltetést Harry Maguire-rel.

 

Bruno tavaly júliusban vette át a kapitányi karszalagot, ami egy újabb jele annak, hogy Erik ten Hag mennyire nagyra tartja őt. Ég a vágytól, hogy az Old Traffordon még többet érjen el, és fáradhatatlan erőfeszítései kulcsfontosságúak lesznek ebben. A Newport County elleni győzelem után elismerően beszélt az FA-kupáról, és méltatta a sorozat fontosságát mind a United, mind az ország számára.

 

Ez egy olyan sorozat, amelyet különösen nagyra tart, a Rodney Parade-en szerzett találata volt a hetedik 16 mérkőzésen. Összességében már 214 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben (71 gólt lőtt), és ezzel bekerült a 100 legtöbbször szerepelt játékos közé (egy hellyel a 101. Fred elé).

 

Arra nagy összegben lehet fogadni, hogy levadássza az előtte lévőket, mivel nyolcas számú játékosunk megbízhatósága az egyik legjobb tulajdonsága.

 

Kíváncsian várjuk, hogy mi vár rá United-karrierjének következő szakaszában, amikor is igyekszik sikerre vezetni a Vörös Ördögöket.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!