Maguire: Fenn kell tartanunk ezt az intenzitást

Harry Maguire szerint az energia és az intenzitás a kulcsa annak, hogy a Manchester United határozottan védekezzen a csapatok ellen, és a pálya másik végén is veszélyt jelentsen.


A formába lendült támadó, Rasmus Hojlund vasárnap az Aston Villa otthonában szerzett vezetést a Vörös Ördögöknek, mielőtt Douglas Luiz második félidei góljával a házigazdák egalizáltak.

 

Annak ellenére, hogy Unai Emery emberei különösen a második félidőben nagy nyomást gyakoroltak, a United hátsó alakzata - amelyet Maguire és Raphael Varane remekül irányított - ellenállt a támadásoknak, így adva teret a csereként beálló Scott McTominaynak, aki a záró szakaszban megszerezte mindhárom pontot.

 

Maguire - aki fejesével Hojlund nyitó találatához asszisztált - úgy véli, Erik ten Hag csapatának intenzíven kell játszania, mind védekezésben, mind támadásban.

 

"Tudtuk, hogy nehéz lesz" - mondta az MUTV-nek a Villa Parkban aratott győzelem után.

"Jól kezdtünk és jól fejeztük be a meccset, és sikerült három pontot szereznünk. Ez egy értékes három pont. Nem vagyunk ott, ahol szeretnénk lenni a bajnokságban, és még javulnunk kell a szezon végéig, hogy biztosan ott legyünk az élmezőnyben."

 

"Szükséged van az energiára a csapaton belül és az intenzitásra, amellyel dolgozol, és különösen, amikor védekezel. Az intenzitásnak meg kell lennie. Ez az energiából fakad, és ezekből táplálkoztok."

 

"Ez fontos, amikor olyan szorításban vagy, mint mi voltunk a második félidőben, sok lehetőséget teremtettünk magunknak."

 

 

A Villa elleni győzelem a United sorozatban harmadik győzelme a Premier League-ben, és azt jelenti, hogy a United öt pontra csökkentette a távolságot az ötödik helyezettől. Most, hogy a játékosok visszatérnek a sérülésekből, Maguire szerint a csapatunk mélysége kulcsfontosságú pluszt jelent, miközben igyekszünk feljebb lépni a tabellán.

 

"Ez egy nagy csapat, és tudjuk, hogy vannak olyan játékosaink a kispadon, akik be tudnak szállni, és képesek a különbséget jelenteni" - mondta a Sky Sportsnak adott másik interjújában.

 

"A második félidőben küzdenünk kellett, sok beívelésből és szögletből nyomás alatt voltunk, problémákat okoztak. De úgy gondolom, hogy a végén megérdemeltük a győzelmet."

 

"Nagyszerű szellemiséget mutattunk, és nagyszerű küzdelem volt a srácoktól, hogy visszajöttünk a meccsbe, és ismét Scott lett a nyerő ember."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!