Hojlund a hétvégi duplájáról beszélt

Rasmus Hojlund első Premier League-beli duplája jelentette a különbséget a Manchester United számára a Kenilworth Roadon a Luton Town elleni szoros mérkőzésen.


A dán támadó az első hét percben kétszer is betalált, és ezzel ő lett a Premier League történetének legfiatalabb játékosa, aki hat egymást követő mérkőzésen is gólt szerzett.

 

A 2-1-es győzelem után a Sky Sportsnak nyilatkozva Hojlund úgy érezte, hogy a Vörös Ördögöknek a második félidőben könyörtelenebbnek kellett volna lenniük, hogy az álomszerű kezdés után kényelmesebb győzelmet arassanak.

 

"Volt egy jó kezdésünk, két gyors gól, aztán egy kicsit visszaestünk, nem koncentráltunk, és ők visszajöttek egyre" - magyarázta Rasmus.

 

"Tudjuk, hogy ezzel a közönséggel, ezen a pályán és ebben a hangulatban a 2-1 mindig veszélyes eredmény, aztán elmentünk a szünetre. Úgy gondolom, hogy a második félidőben sok lehetőséget alakítottunk ki, csak gólt kellett volna szereznünk. Nekem is volt egy, és igen, ez egy kicsit bosszantott."

 

A mindössze 37 másodperc után szerzett nyitó gólja - a United eddigi leggyorsabb Premier League-gólja idegenben - a lenyűgöző szemfülességének volt köszönhető.

 

"Azt gondoltam, hogy ebből [a támadásból] lehet valami, és már akkor tudtam, hogy el fogok menni mellette [a Luton kapusa, Thomas Kaminski]" - mondta Rasmus.
"Nagyon gyors vagyok, szóval csak elhúztam a bal lábamra, aztán elmentem mellette, és igen, belőttem a hálóba. Kicsit bizonytalan voltam az érintést illetően, mert azt gondoltam, hogy talán egy kicsit túl rövid lesz, de végül is gól lett."

 

 

A második góljára sem kellett sokáig várni, amikor Alejandro Garnacho kapáslövését tette a hálóba elmondta, hogy szándékos volt.

 

"Igen, [én] 100 százalékban [így akartam]" - mondta Rasmus a Sky Sportsnak. "Azt hiszem, láthatjátok, hogy oda vittem a testemet, és csak úgy bepattintottam. Meglepődtem, hogy ilyen gól lett, hogy őszinte legyek, de igen, igazából próbáltam edzeni, nem konkrétan arra, hogy így fejezzem be, hanem úgy, vállal, tudod, amikor csak egy kicsit érinted a labdát. Jelenleg nagy az önbizalmam, úgyhogy igen, az ilyen is bemegy."

 

Hojlund termelékenysége egybeesett a United felfelé ívelő formájával is, és a dán csatár úgy véli, hogy a körülötte lévő csapattársak, mint Garnacho, Marcus Rashford és Bruno Fernandes segítették a játékát.

 

"Igen, 100 százalékban. Valószínűleg a világ egyik legnagyobb klubjában játszom, szóval minőségi játékosok, akikkel minden nap edzek és játszom, különösen azok a srácok, akik körülöttem vannak. Nagyon örülök nekik. Csak szeretnék továbbra is velük játszani és még jobbá válni. Remélhetőleg ők is egyre jobbak lesznek, és mi is azok lehetünk, és együtt fejlődünk."

 

A Vörös Ördögök zsinórban negyedik bajnoki győzelmükkel és zsinórban ötödik győzelmükkel hagyják el a Kenilworth Roadot, és Rasmus érzi, hogy a lendület egyre nagyobb.

 

"Ez hatalmas dolog volt ma, még szorosabban zárkóztunk a Spursre, akik veszítettek néhány pontot" - tette hozzá Hojlund.

 

"Tovább kell nyomulnunk. Az a célunk, hogy megszerezzük a Bajnokok Ligája-indulás jogát, és az FA-kupában is minél messzebbre jussunk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy nagyon fontos számunkra, hogy trófeákat nyerjünk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy mindent megnyerjünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!