Maguire: Nem tettünk eleget a győzelemért

A Manchester United védője, Harry Maguire úgy véli, "óvatosabbnak kellett volna lennünk" a Fulham elleni rangadón, amikor egy késői góllal a hosszabbításban 2-1-re kikaptunk.


A középhátvéd egyenlített, és úgy tűnt, hogy a Stretford End szurkolói előtt beállította a döntetlen végeredményt, csakhogy a Falusiaktól - Alex Iwobi révén - érkezett a hidegzuhany.

 

"Ebben a szezonban számos késői gólt, számos győzelmet érő gólt szereztünk a meccsek végén, így nagyon hittünk abban, hogy ezúttal is megnyerjük a mérkőzést" - mondta az MUTV-nek a lefújás után.

 

"Utólag azt mondhatjuk, hogy óvatosabbnak kellett volna lennünk, túlságosan naivak voltunk."

 

"Visszanézzük, és biztos vagyok benne, hogy értékelni fogjuk, hogy milyen területeken tudunk javulni, de végül a 90 perc alatt nem tettünk eleget ahhoz, hogy megnyerjük a meccset."

 

Rasmus Hojlund sérülés miatti elvesztése a mérkőzés előtt azt jelentette, hogy a Vörös Ördögöknél átrendeződött a felállás, ami Maguire szerint nyilvánvalóan hatással volt a csapatra.

 

"Ő [Rasmus] fontos játékos számunkra" - mondta. "Ő volt a célpont, aki a letámadásokat is vezeti - megtartja a labdát, ő lövi a gólokat."

 

"Tegnap elveszíteni őt nagyon kiábrándító volt, de nem csak Ramsust veszítjük el, hanem Marcus [Rashford] is jól játszott a bal oldalon, és most neki kellett előre mennie. Garna [Alejandro Garnacho] a jobb oldalon volt, és átment a balra, így elveszíted a ritmust."

 

 

Annak ellenére, hogy fontos játékosok hiányoztak, Erik ten Hag emberei mindent megtettek, hogy visszataláljanak a meccsbe, de egy "kíméletlen ellentámadás" miatt alulmaradtak - mondja Harry.

 

"Úgy gondoltam, hogy a reakció [a hátrányba kerülésre] nagyon jó volt. Mindenki nyomott, küzdött, mindent megtett, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Teljesen megérdemeltük az egyenlítő gólt."

 

"Aztán tovább mentünk, nyomást gyakoroltunk, lendületben voltunk, és meg volt bennünk a hit, hogy rúgunk még egyet, és megnyerjük a meccset."

 

"A végén valószínűleg túl sokan mentünk előre, és nyitva hagytuk a pálya közepét, ők pedig egy kíméletlen ellentámadásból megbüntettek minket."

 

A következő hét kulcsfontosságú lesz a Vörös Ördögök számára, hiszen hétközi FA-kupa összecsapás és a manchesteri derbi következik.

 

"Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz a hét közepén, teljes mértékben arra koncentrálunk" - mondta.

 

"Fel kell állnunk - nehéz meccs lesz, de oda kell mennünk, és olyan teljesítményt kell nyújtanunk, mint tavaly."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!