Hivatalos az FA-kupa-elődöntő időpontja

Kiderültek a Manchester United és a Coventry City közötti FA-kupa-elődöntő részletei.


A meccset április 21-én, vasárnap a Wembley Stadionban rendezik, a kezdés magyar idő szerint 16:30-kor lesz, az FA szerint a klubokkal, a helyi hatósággal, a biztonsági tanácsadó csoport tagjaival és a műsorszolgáltatókkal egyeztetve született meg a döntés.

 

Ha szükséges, hosszabbításra és büntetőpárbajra is sor kerül, mi pedig újra találkozunk a Vörös Ördögök korábbi támadójával, Mark Robins-szal, aki az 1990-es, Oldham Athletic elleni FA-kupa-elődöntő visszavágójának győztes gólját szerezte.

 

Robins jelenleg a Coventry menedzsere, és a Championship klubot a Wolves ellen irányította a Molineux-ban rendezett izgalmas negyeddöntőben.

 

A klubok utoljára 2007-ben találkoztak egymással tétmeccsen, amikor az Égszínkékek a máltai válogatott Michael Mifsud duplájával kiütötték Sir Alex Ferguson csapatát a Ligakupából az Old Traffordon.

 

A jelenlegi Vörös Ördög Jonny Evans azon a mérkőzésen debütált a klub színeiben.

 

 

A legutóbbi FA-kupa-mérkőzésünket is elveszítettük ellenük, a verseny specialistája, Keith Houchen szerezte az egyetlen gólt az Álmok Színházában 1987-ben, abban az évben, amikor John Sillett csapata trófeát nyert.

 

A United azonban a Coventry elleni további öt FA-kupa-találkozón veretlen, ebből négyet megnyert.

 

A másik elődöntőben a Manchester City a Chelsea ellen lép pályára, amely Mauricio Pochettino irányítása alatt a szezon második hazai döntőjébe szeretne bejutni.

 

A két manchesteri klub korábban még soha nem vett részt hazai kupa döntőjében, de most fennáll a lehetősége, hogy ez egymás után másodszor is megtörténhet.

 

Azt a mérkőzést szintén a Wembleyben rendezik, a kezdés április 20-án, szombaton, magyar idő szerint 18:15-kor lesz.

 

A döntőt május 25-én, szombaton rendezik.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!