Maguire felidézi 200 fellépésének legemlékezetesebb pillanatait

A Manchester United védője, Harry Maguire 200. alkalommal lépett pályára a klub színeiben, amikor a második félidőben csereként állt be a Brentford elleni szombati, 1-1-es döntetlen alkalmával.


A védő nemrégiben egy különleges interjút adott a klubsajtónak a mérföldkő előtt, amelyben felidézett néhány fontos emléket a Vörös Ördögöknél töltött időszakából. A 31 éves játékos még 2019 nyarán érkezett hozzánk a Leicester Citytől, és azóta is fontos tagja a hátvédsorunknak.


A Harryvel készült exkluzív beszélgetésünkben a debütálásáról - a Chelsea elleni hazai, 4-0-s diadalról - és arról a büszkeségről elmélkedett, amit akkor érzett, amikor először lépett pályára United-játékosként az Old Traffordon.

 

"[Én] néhány nappal a szezon első mérkőzése előtt írtam alá, [és] nyilvánvalóan azonnal a csapatba kerültem" - emlékezett vissza.
"Nagyszerű alkalom volt az Old Traffordon játszani a szurkolók előtt. Napsütéses idő volt a Chelsea ellen, és hogy a debütálásom alkalmával 4-0-s győzelmet arattunk, azt soha nem fogom elfelejteni."

 

"Ez egy olyan pillanat volt, amikor az összes barátom és a családom is ott volt a lelátón, és egy igazán büszke nap volt számomra."

 

"A szezon nyitónapjának nyomása mindig az, amikor játékosként a legidegesebbnek érezzük magunkat. Megvolt az az időszak a holtszezonban, és a debütálásomkor, az Old Traffordon abban a légkörben pályára lépni hihetetlen volt."

 

 

Bár ez az első szereplés marad Maguire "legnagyobb fénypontja" eddig, a védőnek más emlékekből sincs hiány.
Harry a klubnál töltött négy és fél évének további említésre méltó pillanatai között említette Scott McTominay 2020. márciusában szerzett látványos derbigólját és a Ligakupa megnyerését a Wembleyben a tavalyi szezonban.

 

"A manchesteri derbin játszani, az Old Traffordon a Covid előtt hihetetlen hangulatú volt" - tette hozzá.
"Valószínűleg az egyik legjobb, ahol valaha játszottam, ahol Scotty az utolsó percben gólt lőtt. Nyilvánvalóan a Ligakupa megnyerése is hatalmas pillanat volt számomra."

 

"Ez a klub trófeákat akar nyerni. Ole [Gunnar Solskjaer] alatt az Európa-liga döntőjében büntetőpárbajban kaptunk ki, amit nehéz volt elviselni. De [trófeát nyerni] Erik első szezonjában igazán lenyűgöző volt. A srácok nagyszerű munkát végeztek, és alaposan megérdemelték a trófeát."

 

Miután elérte a 200. fellépését a Unitedben, Maguire kétségtelenül arra törekszik, hogy tovább dolgozzon, és még több díjat nyerjen Vörös Ördögként.

 

Mivel Erik ten Hag csapata ebben a szezonban bejutott az FA-kupa elődöntőjébe, és a második egymást követő évben a döntőbe jutás küszöbén áll, még mindig van esély arra, hogy a 2023/24-es szezon még maradandóbb emlékekkel záruljon ötös számú játékosunk számára.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!