Mainoo: Nem lehetek maradéktalanul boldog

Kobbie Mainoo megszerezte első gólját az Old Traffordon a Manchester United vasárnapi, Liverpool elleni 2-2-es döntetlenjén, de a fiatal középpályás utána elárulta, úgy hiszi, dolgozni kell még a hibák kiküszöbölésén.


A mérkőzésen a United a második félidőben két látványos találatot szerzett, az elsőt Bruno Fernandes távoli lövéséből, amelyet Mainoo okosan kivitelezett befejezése követett, miközben háttal állt a kapunak.

 

A káosz közepette is higgadt próbálkozása elég volt ahhoz, hogy Ten Hag csapata a nehéz első 45 perc után először a mérkőzésen vezetést szerezzen, de a mindkét félidő végén elkövetett hibák megakadályozták, hogy a United mindhárom pontot megszerezze.

 

A 18 éves játékos elismerte azt a hihetetlen mérföldkövet, hogy megszerezte felnőtt pályafutása első Old Trafford-gólját, de a rá jellemző visszafogott stílusban nem volt hajlandó túlságosan elragadtatni magát ettől.

 

A Sky Sportsnak a mérkőzést követően az angol válogatott játékos így nyilatkozott: "Természetesen hihetetlen érzés, az első profi gól az Old Traffordon. És ezt ezen a mérkőzésen megtenni is elképesztő. De ahogy mondtam, a végén nem lett meg a három pont, így nem lehetek túl boldog."

 

A fiatal kora ellenére mindig profi Mainoo már elemezte, hogy miben kell javulnia a következő alkalommal.


"Úgy érzem, hogy csak apró hibákról van szó" - mondta. "A labdával, és labda nélkül, tudod? Úgy értem, előfordulnak ilyenek a meccseken, de néha ártalmasak lehetnek, és úgy érzem, ennek most megfizettük az árát."

 

Az akadémián végzett játékos ott volt a szöglet körüli káoszban, amelynek során a Liverpool játékosa, Luis Diaz elszakadt, és a meccs nyitógólját lőtte, és elmondta, hogyan nézett ez ki az ő szemszögéből.

 

 

"Nem tudom, mit mondjak. Ennél az esetnél úgy volt, hogy Rasmus Hojlunddal ketten Virgil van Dijk-ra figyelünk, és Luis Diazt ott hagyjuk. Tisztáznunk kellett volna, ez félreértés volt, a részletek pedig sokba kerültek nekünk."

 

Bár a gólja nem lett győztes találat, mégis figyelemre méltó módon, egy feszült mérkőzésen nyitotta meg az Old Traffordon a góllövőlistát, és minden bizonnyal ez csak az első a sok közül a feltörekvő tehetség számára.

 

A Sky-nak nyilatkozva, annak ellenére, hogy a győzelem elmaradt, Mainoo világossá tette, hogy semmilyen negatív érzést nem visz magával a következő mérkőzésre.
Azt mondta: "Ez mindig egy kemény meccs, ami mindent kivesz belőled. Szóval, igen, ez kemény, de mindig fel kell állnunk az ilyen dolgokból."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!