Dalot örül a mérföldkőnek, amit elért

Diogo Dalot nyújtotta a Manchester United egyik kiemelkedő teljesítményét a Wembleyben, amikor Erik ten Hag csapata egymás után másodszor jutott be az FA-kupa döntőjébe.


A hátvéd a tavalyi szezonban, a Manchester City elleni 2-1-es vereség alkalmával nem jutott szóhoz, de egy ideje már a kezdők között szerepel a neve, és valószínűleg a klub éves díjátadó vacsoráján is versenyben lesz az elismerésekért.

 

Vasárnap ő adta az asszisztot Scott McTominay nyitó találatához, és az első félidőben egy góltól mentette meg csapatát, amikor a United a Coventry City ellen lépett pályára az elődöntőben. A szétlövésben a második büntetőt is rá bízták, ahogyan a tavalyi, Brighton & Hove Albion elleni elődöntő mérkőzésen is, és ahogyan akkor, úgy most sem hibázott.

 

Az ünneplése szenvedélyes volt, és az Égszínkékek elleni, végletekig kiélezett csatában többször is megpróbálta felpörgetni a Vörös Ördögök szurkolóit.

 

Dalotnak a legutóbbi volt a 150. fellépése a Vörös Ördögöknél minden sorozatban, mióta 2018-ban a Portotól megérkezett. A védő emellett 100 Premier League-meccsen lépett pályára, és mostanra felülmúlta a tavalyi teljesítményét (43 meccs 42 ellenében).

 

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy elérhetem ezt a szép mérföldkövet a világ egyik legnagyobb klubjában" - mondta. "Boldog vagyok, hogy a kemény és áldozatos munkám jutalma, hogy ma fontos játékosa lehetek a csapatnak."

 

 

"Továbbra is 100 százalékban a futballnak és a Unitednek fogom magam szentelni, azzal a céllal, hogy még sok mérkőzést játszhassak és még több címet nyerjek ennek a klubnak."

 

Dalot reméli, hogy szerda este a Sheffield United ellen kezdhet, amikor a Vörös Ördögök visszatérnek a Premier League-be az Old Traffordon.

 

A 25 éves játékos a Bramall Lane-en az odavágó mérkőzésen remek győztes gólt szerzett, a Vörös Ördögök pedig 2-1-re nyertek azon a szomorú napon, amikor Sir Bobby Charlton elhunyt.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!