Maguire rekordot döntő fejese

Bár a Manchester United Sheffield United elleni Premier League-győzelmének kapcsán Bruno Fernandes került leginkább reflektorfénybe - a portugál öt áprilisi fellépésén már hét gólt szerzett -, Harry Maguire számára is figyelemre méltó volt az este.


A védő egyenlítő gólja - egy remek fejes a Pengék kapujába a 42. perc után - nem csak azt jelentette, hogy ötös számú játékosunk először szerzett gólt két egymást követő United-meccseken, hanem azt is, hogy egy lenyűgöző rekordot állított fel az angol élvonalban.

 

A gól volt az 1085. a Premier League aktuális idényében, amivel megdöntötte a 20 csapatos szezonban elért eddigi rekordot, amelyet még a 2022/23-as idényben állítottak fel. A szerda este máshol szerzett további hét góllal ez a szám már 1092-nél jár, miközben a cikk írásakor még 45 mérkőzés van hátra a szezonban.

 

Ez átlagosan 3,26 gólt jelent meccsenként, ami egy rendkívül szórakoztató szezont mutat - még akkor is, ha a 20 topligás menedzser kétségkívül szeretne még néhány kapott gól nélküli mérkőzést letudni.

 

A szerdai meccs eredménye azt is jelentette, hogy ellenfelünk egy nem kívánt rekordot is felállított: Chris Wilder csapata mostanra a legtöbb gólt kapta a 38 meccses Premier League-szezonokban (92), és a dél-yorkshire-i csapatnak még négy mérkőzése van hátra.

 

 

Harry számára ez egy lenyűgöző nap volt, miután múlt vasárnap, a Coventry City elleni FA-kupa-elődöntőben a Wembleyben nagyszerű fejesgólt szerzett.

 

Legutóbbi gólja - a 11. a klubunk színeiben - gyermekkori csapata ellen esett, és mivel 2021-ben szintén betalált a Pengék ellen, ez azt jelenti, hogy a Sheffield United az a csapat, amely ellen Harry a legtöbb Premier League-gólját szerezte (kettőt, a Newcastle Uniteddel szemben szintén kettőt).

 

Maguire 2023/24-es négy gólja egyben a Vörös Ördögöknél elért egyéni legjobbja is, és már csak kettő hiányzik az eddigi személyes legjobbjához (hat, a Sheffield United színeiben a 2013/14-es idényben).

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!