Manchester United 3-2 Newcastle United

Gólgazdag mérkőzésen nyert a United hazai pályán a Newcastle ellen az utolsó hazai bajnokin.


A vendégek kezdték jobban a találkozót, egy gyenge lövés után már a 4. percben hatalmas lehetőségük volt a Szarkáknak a gólszerzésre, azonban Amrabat óriásit mentett az ötösnél.

 

A 9. perc végén Fernandes beívelt szabadrúgását kiütötte Dubravka, Amrabat visszafejelte a labdát a kapu elé, ahol Casemiro ollózott, azonban a labda fél méterrel kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

Felébredtek a hazaiak, Wan-Bissaka beadását McTominay bólintotta kapura, Dubravka védeni tudott, majd a 15. percben Diallo átlövését szintén hárította a vendégek kapusa.

 

A 20. percben Hall próbálkozott messziről, Onana biztosan védett.

 

Fernandestől kapott remek labdát Garnacho, aki öt méterről, ám kiszorított helyről lőtt, Dubravka azonban ezúttal is nagyszerűen védett.

 

A 31. percben Diallo jobb oldalról befelé indult, a lábak között Fernandeshez passzolt, aki Mainoo elé pöckölt, a fiatal középpályás nem hibázott és a jobb alsóba lőtt, 1-0 a Unitednek!

 

Közel járt az egyenlítéshez a Newcastle. Gordon elől mentett utolsó pillanatban Casemiro, majd egy beadás utáni fejest követően ismét a brazil volt a főszereplő, hiszen a gólvonalon mentett gigantikusat.

 

Az utolsó percekben sorozatban lőhette a szögleteket a Newcastle, az egyik végén Guimaraes fejelt üresen, szerencsére nem talált kaput a kísérlete.

 

A ráadás pillanataiban egy manchesteri sarokrúgás után Diallo játszott össze Mainooval, előbbi a tizenhatoson belül robogott a labdával, de az utolsó pillanatban nagyot mentett a Szarkák védelme.

 

Szünetet követően Isak passza jutott el Guimaraeshez, aki kapura lőtt, a megpattanó kísérletet Onana védeni tudta.

 

Sajnos négy perc elég volt a Szarkáknak, hogy egyenlítsenek. Onana kirúgását visszafejelték a hazai térfélre, Isak kitette jobb oldalra Murphy-nek, aki kapu elé tekert, Gordon érkezett és a kapuba lőtt, 1-1.

 

Az 51. percben Wan-Bissaka és Diallo remekül hozták ki a labdát, McTominay pedig zseniálisan ívelt Garnacho elé, aki kicsit hosszan vette át a labdát, így szögletre mentettek előtte. A sarokrúgás után Fernandes lőtt, Dubravka hatalmasat védett. Kontrázott a Castle, miután Wan-Bissaka csúnyán eladta a labdát, azonban az utolsó pillanatban Amrabat bele tudott érni Isak lövésébe, így a labda nem a kapuban kötött ki. Elképesztő mentés volt!

 

Az 57. percben ismét vezetést szerzett a United! Fernandes szöglete nem volt a legjobb, a rövidnél egy védő bele tudott fejelni, a labda így került a hosszúra Diallo elé, aki habozás nélkül lőtt akapuba, 2-1!

 

Nyílttá vált a mérkőzés, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobb a 72. percben jött, amikor Gordon ment el az alapvonalig, lövésszerű beadása éppen csak elsuhant a kapu és Almiron lába előtt.

 

Hármat cserélt ten Hag, ami után nem sokkal az egyik cseréje, Hojlund szinte azonnal be is talált. Kontrázhatott a United, ami végén Fernandes passzolt a csatárhoz, aki tolt a labdán kettőt, majd elgurított a hosszú alsóba, 3-1!

 

A 87. percben szabadrúgást végeztek el a vendégek, Joelinton fejelhetett, de Onana magabiztosan védett.

 

A 92. percben egy szöglet után Hallhoz került a labda, aki nagyszerűen lőtte ki 21 méterről a kapu bal oldalát, felhozva ezzel egy gólra a Szarkákat.

 


Premier League, 34. forduló
Manchester United 3-2 Newcastle United
Old Trafford

 

Vezette: Rob Jones

 

United: Onana - Dalot, Casemiro, Evans, Wan-Bissaka - Mainoo(Rashford 83.), Amrabat - Diallo(Hojlund 82.), McTominay, Garnacho(Martinez 83.) - Fernandes(Eriksen 89.)
Nem használt cserék: Bayindir, Kambwala, Forson, Collyer, Antony

 

Newcastle: Dubravka - Trippier(Schar 62.), Krafth, Burn, Hall - Longstaff(Barnes 77.), Guimaraes, Anderson(Joelinton 62.) - Murphy(Almiron 62.), Isak, Gordon
Nem használt cserék: Pope, Ritchie, Murphy, White, Dummett

 

Gólszerző: Mainoo 31', Diallo 57', Hojlund 84' illetve Gordon 49', Hall 92'

 

Sárga lap: Casemiro, Diallo, Amrabat illetve Anderson, Gordon, Schar

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!