Brighton 0-2 Manchester United

Bár a Brighton jóval többet tett a gólért, mégis a manchesteriek találtak be kétszer a kapuba és hozták el a három pontot az Amex-ből.


Az idei bajnokság utolsó fordulójában a manchesteriek kezdték meg a mérkőzést egy olyan találkozón, amely igazán már egyik csapatnak sem jelentett sokat a helyezések szempontjából, legalábbis a BL-helyért folyó harcban semmiképp, hiszen egyikük sem volt érdekelt már ebben.

 

Az első 10-15 percről nem lehetett elmondani, hogy fölényben játszottak volna a vendégek, sőt. Inkább az történt, amit a hazaiak akartak. Jóval inkább az ő játékukban volt benne a gól, a Vörös Ördögök támadó teljesítménye a nullához közelített.

 

Erik ten Hag csapata nem akart felébredni, továbbra is rendkívül gyenge produkciót láthattunk Fernandeséktől. Rengeteg eladott labda, lassú passzok jellemezték a manchesteriek játékát, miközben a Brighton folyamatosan ment előre és próbált helyzeteket kialakítani. El is jutottak többször a vendégek kapuja elé, de a befejezésekkel gondok adódtak.

 

A 26. (!!!) perc hozta meg az első komolyabb lehetőséget a manchesteriektől, Fernandes átadását McTominay vette át és lőtte el, de sajnos kapu fölé bombázott.

 

Három perccel később egy hazai szöglet után Baleba fejesét mentette a gólvonal előtt Martinez. 

 

A 32. percben három átadással a félpályáról a tizenhatoson belülre jutott a Brighton, érkezett Joao Pedro, aki a hosszút célozta meg 8 méterről, de szerencsére kapu mellé lőtt. Egyre jobb lehetőségeket épített ki a hazai gárda...

 

Miközben a United szenvedett, a Newcastle már 2-0-ra vezetett a Brentford otthonában, így aki abban reménykedett, hogy a manchesteriek elérnik a tabella hetedik helyét, csalódnia kellett.

 

A gólnélküli döntetlen a Unitedre nézve volt hízelgő az első félidő végén. Hogy ten Hag össze tudja-e rántani a csapatot a második játékrészre, igen erősen kérdéses, de hátha történik valami pozitív.

 

Sajnos nem így lett, ugyanaz a semmitmondó játék jellemezte a vendégeket fordulás után is, miközben a Brighton egyre komolyabb xG-t épített fel a helyzeteinek köszönhetően és mondhatni érett a hazai gól.

 

Lassan csordogált a mérkőzés, aztán a 73. percben, a cserék árnyékában egy felívelt labdát elhibázott a hazaiak védője, ami így Dalot elé került, a bekk pedig 11 méterről a kapuba lőtt. A meccs talán legkevésbé várt eseménye történt, megszerezte a vezetést a United!

 

A 88. percben egy szabadrúgás után Hojlund és Eriksen passzoltak egymásnak, előbbi kapu felé indult a labdával és végül 14 méterről, laposan lőtt a bal alsóba. 2-0 a Unitednek!

 

Hat perc ráadás várt a csapatokra, melyek már nem igazán erőlködtek a meccsen, így az eredmény már nem változott, a United győzelemmel zárta az idei bajnokságot.

 

Ha csak az eredményt néznénk, mondhatnánk, hogy remek lett a vége, azonban a meccs egyáltalán nem azt mutatta, mennyire jó volt a manchesteri csapat.
 

 

 

Premier League, 38. forduló
Brighton 0-2 Manchester United
Amex Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Brighton: Steele - Gross, Webster, Igor, Barco(Lamptey 81.) - Baleba(Gilmour 81.), Moder - Adingra(Fati 81.), Lallana(Enciso 56.), Joao Pedro - Welbeck
Nem használt cserék: Verbruggen, Offiah, Paupion, Bounanotte, Baker-Baoitey

 

United: Onana - Dalot, Casemiro, Martinez(Evans 60.), Wan-Bissaka - Mainoo(Eriksen 75.), Amrabat(Varane 69.) - Diallo(Rashford 76.), Garnacho - McTominay, Fernandes(Hojlund 60.)
Nem használt cserék: Bayindir, Kambwala, Collyer, Antony

 

Gólszerző: Dalot 73', Hojlund 88'

 

Sárga lap: Gilmour illetve Amrabat, Fernandes, Casemiro

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!