Dalot: Ez a mentalitásról szólt

Diogo Dalot üdvözölte a Manchester United harcos mentalitását, miután a Wembley Stadionban 2-1-re legyőztük a városi rivális Manchester Cityt az FA-kupa döntőjében.



Alejandro Garnacho és Kobbie Mainoo első félidei góljai behozhatatlan előnyhöz juttatták a Vörös Ördögöket a fővárosban, Jeremy Doku kései találata csak szépségtapasznak bizonyult Pep Guardiola emberei számára.

 

A nemzeti stadionban a csodálatos szurkolók által buzdított Ten Hag-csapat a tavalyi döntőben elszenvedett, City elleni vereséget követően látványosan visszavágott.

 

Diogo, akit nemrég az Év Játékosának választottak a társai, azt mondja, hogy minden, amit tett, több mint megérte a szurkolóink hűséges támogatását az egész szezonban.

 

"[Ez] elképesztő. Különösen ez után a szezon után különleges érzés, de ezek a szurkolók mindennél jobban megérdemlik" - kezdte Diogo a MUTV-nek nyilatkozva.

 

"Végig velünk voltak, és elképesztőek voltak néha, talán akkor is, amikor nem is érdemeltük meg. Ma úgy gondolom, hogy jól fejeztük be ezt a nehéz szezont. Sokat jelent, hogy megnyertük ezt a trófeát, őszintén szólva nehéz volt. Ez egy nagyon nagy lépés volt számunkra, és a következő szezonban jobban fogjuk csinálni a dolgokat."

 

 

A 90 perc alatt a végig fenyegető Bernardo Silva elleni küzdelemmel megbízott Dalot jól fojtotta meg honfitársát egy olyan délutánon, amely sokáig emlékezetes marad.

 

"Ez több volt, mint a játékterv, a mentalitás, érezni lehetett az öltözőben" - tette hozzá a 25 éves játékos. "A meccsen úgy kapcsolódtunk egymáshoz, olyan készenlétben voltunk, amilyet még nem láttam ebben a szezonban. Az elmúlt szezonban időnként 100 százalékosan benne voltunk, és a mai nap megmutatta, hogy ha egy csapat vagyunk és megvan ez a mentalitás, akkor bárkit meg tudunk verni."

 

A szezont szépen lezárva a Vörös Ördögök a következő idényben ismét nemzetközi porondra lépnek, mivel a győzelemmel kvalifikálták magukat a 2024/25-ös UEFA Európa-ligába.

 

Dalot ragaszkodott ahhoz, hogy ünnepelni kell, és alig várja, hogy a hozzá legközelebb állókkal ossza meg örömét.

 

"[Ezt] a családommal fogom tölteni, csak meg akarom ölelni őket, a feleségemet, a lányomat, mert ez egy nagyon kemény szezon volt, és ők velem együtt végigcsinálták" - mondta Diogo. "Sokszor sokat kell áldoznom azért, hogy fitt legyek, hogy rendelkezésre álljak, hogy játszhassak, és ők sokat segítenek nekem."

 

"Velük fogok ünnepelni, majd a második családommal, amely az öltözőben van." 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!