Bruno: Kiérdemeltük, hogy felsétálhassunk a Wembley lépcsőjén

Bruno Fernandes szerint a Manchester Unitednek szenvednie kellett és áldozatot hoznia azért, hogy a 2024-es döntő végén a Wembley Stadion Királyi Páholyába sétálhasson fel a győzteseknek járó úton.


Fernandes és társai büszkén emelték magasba a rangos trófeát, miután izgalmas, 2-1-es győzelmet arattak a városi rivális Manchester City felett.

 

Az eredmény éppen a fordítottja a tavalyi szezonbeli mérkőzés eredményének, amikor a Vörös Ördögök egy góllal kaptak ki, és a mérkőzés után a BBC Sportnak nyilatkozva Bruno elégedettségét fejezte ki, hogy a "nehéz" szezont pozitívan zárta le, és megbosszulta azt a vereséget.

 

"Ez egy hosszú, nehéz szezon volt" - mondta Fernandes a végső sípszó után.

 

"Ez volt az utolsó esélyünk, hogy valami pozitívumot hozzunk ki a szezonból. Tavaly is itt voltunk, de nem voltunk elég jók ahhoz, hogy felmenjünk a lépcsőn és felemeljük a trófeát, így végig kellett néznünk, ahogy ők ezt teszik. Ebben a szezonban fordítva van."

 

"Nagyszerű csapat ellen játszottunk. Nagyszerű kvalitásaik vannak, nagyszerű játékosok, egy nagyszerű menedzser. Oda kellett mennünk és szenvednünk kellett. Áldozatot kellett hoznunk, de a minőséget is bele kellett tennünk a játékba. És nagyszerű dolgokat tettünk."

 


Azt a minőséget, amiről kapitányunk beszél, az egész pályán produkálták a vörös mezesek, nem utolsósorban a délutáni gólszerzőink, Alejandro Garnacho és Kobbie Mainoo.

 

Garnacho a tavalyi Wembleyben rendezett derbin lenyűgözően szerepelt, Mainoo számára azonban a szombati győzelem volt az első FA-kupa-döntő, amelybe belekóstolhatott.

 

A 37-es számú játékosunk szerezte a győztes gólt, és ezzel a fiatal középpályás megkoronázta áttörő egyéni teljesítményét, akit Bruno nagyra becsül és tisztel.

 

"Nagyon jó. Ő egy ilyen minőségi játékos" - folytatta Fernandes a BBC-nek nyilatkozva.

 

"Láthatjuk, hogy milyen higgadtan fejezte be. De ennek a klubnak a DNS-ébe kódolva vannak azok a fiatal játékosok, akik az akadémián keresztül kerülnek a világ legnagyobb színpadára. Ezt ismét megmutatták."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!