Welbeck: Gyorsabb, magasabb, erõsebb 2. rész

Danny Welbeck erõsebb és jobb játékosként tért vissza az elõzõ, kölcsönben töltött szezonjából az Old Traffordra és készen áll, hogy egy csapásra meghódítsa a Premier Leaguet. 2. rész


Lehet, hogy az angol válogatott kiesett a nyári kontinenstornán, de személy szerint nagyszerû sorozat volt ez számodra...

Ez egy hatalmas torna, és éppen ezért nagyon csalódottak voltunk. Elveszítettük az utolsó mérkõzésünket, ahol véleményem szerint csapatként a legjobb teljesítményt nyújtottuk. Kissé csüggesztõ volt az utolsó percekben is a pályán lenni, és hajtani - igazából kiábrándító volt. Sokat lehet minden helyzetbõl tanulni a futballban, legyen az edzés vagy mérkõzés, illetve különbözõ stílusú, és kultúrájú csapatok ellen is. Le kell vonnod a konzekvenciákat, és a késõbbiekben ezeket a tapasztalataidat kell megélned, mert ezek csak hasznodra válhatnak.

 

Az, hogy megtapasztalod, milyen a vereség érzés, része a tanulási folyamatnak, különösen a Unitednél, ahol ez nem gyakran fordul elõ?

Nagyon fontos a Manchester Unitednél, hogy már úgy nõsz fel, hogy belédplántálják a gyõztes mentalitást. Beléd ivódik, hogy mindent meg kell nyerned, amiben részt veszel. Ezt jelenti számodra a Manchester United, a soha ne add fel hozzáállást, ahogyan azt láthatjuk is idõrõl-idõre. Különbözõ mérkõzéseken kell bizonyítanunk, de a célunk egy - nyerjünk. Soha nem állunk úgy neki egy mérkõzésnek, hogy azt gondoljuk, egy döntetlen is elég. A Unitednél játszani azt jelenti, hogy mindig csalódott leszel, ha nem szerzed meg mind a három pontot, ugyanis mindig azzal a hittel fogsz neki állni egy-egy összecsapásnak, hogy gyõztes csapat tagja lehetsz.

 

 

A Te sikered nagyszerû példa lehet a United új, feltörekvõ generációjának, olyanoknak, mint Paul Pogba és Will Keane, hogy kövessék az általad bejárt utat?

Még csak 20 éves vagyok, de már nagyon sokat edzettem ezekkel a játékosokkal. Ismerem a képességeiket, és ha egyszer eljön az õ idejük, akkor biztosan joggal lesznek itt, és nem lesz velük kapcsolatban semmilyen probléma. Remélem, hogy néhány fiatal játékosunknak meglesz rá a lehetõsége, hogy igazán elindítsa karrierét azzal, hogy a Championshipben kezd el játszani, ahogy én tettem anno a Prestonban, majd késõbb a Premier Leagueben is bizonyítani tudnak.

 

Azt szereted, ha háromszemélyes támadószekció része vagy, duóban, vagy netán egyedül rohamozod/rohamozzátok az ellenfél kapuját?

Szeretem, ha van társam a támadásoknál, de amikor egy szem csatárként játszottam az U-21-es angol válogatottban, akkor a mögöttem lévõ középpályások sokat léptek fel hozzám, és segítettek. Ha egymagad vagy, akkor mindig szükséged van arra, hogy sokat segítsenek a középpályáról, különben teljesen elleszel szeperálva. Elõször is mindig nagyon boldog vagyok, ha pályán lehetek, a többi pedig mindig attól függ, hogy milyen taktikával játszunk. Akárki ellen játszunk, ott a legfontosabb a csapat érdeke, nem az egyéné.

 

Az utóbbi idõszakban rengeteg fejesgólt szereztél, ez olyan eleme a játékodnak, amelyet gyakorolsz?

Igen, elõször a Sunderlandnél kezdtem el gyakorolni a fejeseket, és szereztem is néhány gólt ebbõl. Mostanában elég sok gólt szerzek fejjel, nem tudom mi történik - talán nem tudok már olyan jól rúgni! Szerintem megtanultam, hogy a labdát a szélen hozzuk fel, akkor hogyan és mikor kell a tizenhatoson belül helyezkednem, hogy a beadáskor a védõim elé kerüljek, és beletudjam tenni a fejemet. Pár gól már született belõle.

 

 

Néha szélsõt is játszottál, amikor még akadémista voltál, de ettõl függetlenül mindig is tudtad, hogy a te helyed középen van?

Igen, egyértelmûen. Mindig is csatárnak tartottam magam. Szerintem ha a Manchester United akadémiájának ranglétráját járod végig, és támadójátékos vagy, akkor mindhárom támadóposzton meg fogsz fordulni legalább egyszer - a jobbszélen, a balszélen és középen, csatárként is. Mindig vannak különbözõ variációk, amit kipróbálunk, és ez szerintem nagyon jó dolog, mert így megtudhatod, hogy milyen posztokon mire vagy képes. Így ha mérkõzés közben tolnak ki oda, akkor már nem lesz idegen számodra.

 

Milyen érzésekkel várod a Sunderland elleni meccset az Old Traffordon?

Számos játékosukat ismerem, úgyhogy jó lesz újra látni õket, de amikor elkezdõdik a mérkõzés, akkor nem fogok könyörülni rajtuk. Csak a gyõzelem érdekel. Nincsenek barátságok a pályán. 


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!