Sir Alex hatása a bajnoki címre

Lehet, hogy a játékosok végezték el a kemény munkát a pályán ahhoz, hogy a Manchester United karnyújtásnyira kerüljön 20. bajnoki címétõl, de Sir Bobby Charlton szerint Sir Alex Ferguson hatása miatt cserélt helyet a két manchesteri csapat a tabellán.


A szezon nagy részében a Vörös Ördögök az üldözõ szerepét töltötték be a Premier League bajnoki címéért folyó versenyben, a Manchester City mögött. Azonban a szerencse forgandó volt mindkét együttes esetében, így az elmúlt hetekben a United átvette a vezetõ pozíciót városi riválisától, és már csak két gyõzelemnyire vannak történetük 20. bajnoki aranyától, és tavaly megszerzett címük megvédésétõl.

 

A klub élõ legendáját, Sir Bobby Charltont hihetetlen módon lenyûgözte az, ahogy a csapat talpra állt az októberi, megsemmisítõ City elleni 1-6-os vereséget követõen, és ezért Sir Alex Ferguson képességeit dicsérte, aki azóta a csúfos nap óta nagy mértékben inspirálta játékosait a megkezdett harc folytatására.

 

"Rengeteg dicséret illeti Alexet és az edzõi stábját, hogy a United ebben a szezonban is a bajnoki címért harcolhat" - kezdte Sir Bobby a United Reviewban megjelent írásában.

 

"Minden egyes szezon kezdetén az az edzõk legnagyobb célja, hogy csapatával elkerüljék a sérüléseket és az eltiltásokat az idény elõrehaladtával, de a Unitednek hihetetlen balszerencséje volt a sérülésekkel, éppen ezért olyan hatalmas fegyvertény az, hogy a csapat ott áll, ahol."

 

"Hihetetlenül sok szó esett Alexrõl idén - különösen azért, mert ebben a szezonban ünnepelte manchesteri karriere 25. évfordulóját - hogy már nem igen tud újat adni a csapatnak. Õ azonban ugyanolyan fantasztikusan tette a dolgát, mint korábban, és az, ahogyan felrázta a csapatát, egészen elképesztõ."

 

"Erre a legjobb példa a szezon elején, az Old Traffordon elszenvedett 6-1-es City elleni vereségre adott reakciója. Mindenkit megrázkódtatásként ért az a meccs, aki valamilyen szállal kötõdik a klubhoz, és ez egyértelmûen olyan dolog, amelyben mindenki reménykedik, hogy még egyszer nem fordul elõ."

 

"Ez ott marad mindenkiben, még akkor is, ha egy másik alkalommal elképzelhetõ, hogy minden másként alakult volna. Azonban az, hogy egy ilyen eredményt követõen a játékosok talpra álltak, egyértelmû jel arra, hogy milyen hatással is van õ mindenkire itt a klubnál."

 

 

Sir Bobby tagja volt annak a Manchester Unitednek, amely szoros küzdelemben, de elvesztette a bajnoki címet a városi rivális Kékekkel szemben még az 1967/68-as szezonban. Annak ellenére, hogy természetesen hatalmas csalódásként élték meg, elmondása szerint a nem sokkal késõbb elhódított BEK-trófea enyhítette fájdalmukat, és nem mellesleg elvonta a rivaldafényt a Cityrõl.

 

"Akkoriban már régóta nem nyerte meg a bajnokságot a City, éppen ezért nyilván nagyon vágytak arra, hogy ez újra sikerülhessen nekik" - tette hozzá.

 

"Nagyon jó teljesítményt nyújtottak azért, hogy megelõzzenek minket a szezon utolsó napján, és azt kell hogy mondjam, hogy megérdemelten nyerték meg. Fantasztikus produkcióval rukkoltak elõ."

 

"Azonban emlékszem, hogy pár nappal a Wembleybeli BEK-gyõzelem után egy estélyen összefutottam Mike Summerbeevel - három héttel azután, hogy a City bajnok lett - és Mike félig nevetve ezt mondta: 'Mindig találtok rá alkalmat, hogy valahogy legyõzzetek minket, igaz?'"

 

"A BEK (BL) a legfontosabb sorozat, amelyet megnyerhetsz, és nagyon sokat jelentett nekünk az, hogy miután megnyertük, szinte mindenki csak rólunk beszélt. A City számára sajnálatos módon szinte rögtön azután elhalványította ez az õ sikerüket, hogy elérték."

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!