Giggs támogatja Scholes visszatérését

Ryan Giggs szerint Manchester Unitedbeli csapattársa, Paul Scholes nem valószínû, hogy szeretne újra az angol válogatottban játszani, de ha valahogy Roy Hodgsonnak mégis sikerülne rábírnia a visszatérésre, akkor az Eb sztárja lenne.


Az újdonsült angol szövetségi-kapitány ma fogja kihírdetni 23 fõs keretét az Ukrajnában és Lengyelországban rendezendõ 2012-es Európa-bajnokságra.

 

Az egyik legfõbb beszédtémát az utóbbi hetekben ezzel kapcsolatban az szolgáltatta, hogy vajon Roy Hodgson megpróbálja-e rábírni Paul Scholest arra, hogy újra az angol válogatott rendelkezésére álljon, azt követõen, hogy januári reaktiválását követõen klub szinten pazar félszezont tudhat maga mögött.

 

Giggs szerint Scholes, aki jövõ nyárig meghosszabbította szerzõdését az Old Traffordon, valószínûleg nem szeretne visszatérni a válogatott hadszíntérre, de állítása szerint a 2012-es Eb sztárja lehetne, ha Hodgson megtudná változtatni jelenlegi véleményét.

 

"Én nem áltatnék senkit azzal kapcsolatban, hogy Scholes ott lesz az Európa-bajnokságon, de ha úgy döntene, hogy mégis játszana és Roy Hodgsonnak is sikerül meggyõznie arra, hogy visszatérjen a válogatottba, akkor õ hatalmas pluszt jelenthetne az angol válogatottnak" - kezdte Giggs a Premier League 20 éves évfordulóját ünneplõ londoni díjátadón adott interjúban.

 

"Bármely sorozatban résztvevõ bármely csapatból kitûnne."

 

"Õ és Xavi hasonló típusú játékosok. Õk mindketten nagyszerû csapatok játékának iramát irányítják. Ehhez igazán különleges játékosnak kell lenned, õ pedig pontosan ilyen."

 

Eközben Ryan Giggsre sokkal valószínûbb, hogy válogatott kötelezettség vár a nyár folyamán, ugyanis nagy a valószínûsége, hogy meghívót kap Nagy-Britannia futball válogatottjának keretébe, hogy részt vegyen a londoni olimpiai játékokon, amellyel kapcsolatban már nagyon izgatott.

 

 

A brit válogatott szövetségi-kapitánya, Stuart Pearce három túlkoros, tehát 23 évnél idõsebb játékost hívhat be 18 fõs olimpiai keretébe, és az esélyesek listáján Ryan Giggs mellett olyan játékosok is szereplnek, mint a walesi szélsõ egykori manchesteri csapattársa, David Beckham.

 

A 38 éves Giggs egyébként szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis Sir Alex Ferguson korábban kizárta, hogy bármely túlkorosnak számító United játékost behívják az olimpiai keretbe, kivéve a veterán középpályást, aki bár 64 válogatott mérkõzésen szerepelhetett hazája, Wales színeiben, ám velük egyetlen egy rangos tornára sem jutott ki. Így a Londonban rendezendõ ötkarikás játékok tökéletes alkalmat kínálnának ennek a megváltoztatására, amelyet hasonlóan lát maga az érintett is.

 

"Rajta vagyok az esélyesek listáján, és ha bekerülnék az fantasztikus lenne. Szerintem mindenki izgatott amiatt, hogy Londonban rendezik az Olimpiát, de természetesen még ki kell várnom, hogy beválogatnak-e, vagy sem" - tette hozzá.

 

"Természetesen ez is egy olyan torna, amelyen még soha nem vehettem részt. Nagyon izgalmas lenne, hiszen még soha hasonlót nem tapasztalhattam meg, úgyhogy remélhetõleg lehetõségem lesz rá, de majd meglátjuk miként alakul."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!