Manchester United 3-2 Wolverhampton

A Manchester United hazai pályán 3-2 arányban legyõzte a Wolverhampton Wanderers csapatát, így bejutott a Ligakupa negyeddöntõjébe.


Ahogy várni lehetett, Sir Alex Ferguson a hétvégi kezdõcsapathoz képest rengeteg helyen változtatott a kereten, így az Amos, Brown, Smalling, Evans, Fabio Da Silva, Obertan, Carrick, Gibson, Park, Macheda, Bebe csapat kapott a mai napon bizalmat, míg a padon Kuszczak, Neville, Rafael, Eikrem, Hernandez, Morrison, Brady foglaltak helyet.

A vendégek menedzsere, Mick McCartney a Hennessey, Foley, Mouyokolo, Berra, Elokobi, Hunt, Mancienne, David Jones, Jarvis, Ebanks-Blake, Fletcher kezdõvel készült meglepetésre, a Farkasok kispadján pedig Hahnemann, Van Damme, Edwards, Stearman, Bent, Milijas, Doyle ültek.

A vendégek kezdték a találkozót, elsõ félidõben õk támadtak a Stretford End felé. A mérkõzés elején a két United szélsõ, Obertn és Bébé aktivizálta magát leginkább, sokat mozgott mindkét játékos, míg Bébé a jobb szélen inkább a labdaszerzéseivel és belõtt labdákkal vétette magát észre, addig Obertan a bal szélt és a támadó harmad közepét is igyekezett bejátszani.

A 11. percben volt is egy próbálkozása 16 méterrõl, de lövése egy Wanderers védõ kezén megpattanva a vendég kapusnak nem okozott gondot. A kezezés nyilvánvaló mivolta ellenére nem kapott büntetõt a United.

Azonban ezen kívül az elsõ félidõben sok érdemleges nem történt a pályán. Mérkõzés elején pontatlanok voltak mindkét oldalon a játékosok és sokat is csúszkáltak.

A félidõ lefújását követõen az Old Traffordba kilátogató közönség (régen látott kevés szurkoló) csak remélni tudta, hogy a második játékrész jobb lesz. Ami látva az elsõt, nagyon nehéz feladat elé nem állította a cspatokat, hogy túlszárnyalják az eddigieket.

A második félidõre mindkét csapat változtatások nélkül vonult ki, és már az elején lehetett látni, hogy sokkal támadóbban lép fel mindkét fél.

A helyzetek sorát Macheda nyitotta meg, aki Obertantól kapott egy labdát, és a bal összekötõ helyérõl megpróbált a Wolverhampton kapujának hosszú felsõ sarkába tekerni, de fél métert tévedett az olasz.

53. percben Gibson készülhetett szabadrúgáshoz. A megítélt pontrúgás 30 méterre volt Hennessey kapujától. Gibson elemi erõvel rá is lõtte, de pont a kapu közepébe tartott a lövés, amit a vendég kapus hatástalanítani tudott.

Nem sokkal késõbb azonban már nem tévedett a United támadó gépezete. 56. percben Bébé kapott egy jó labdát az ellenfél tizenhatosán belül, tolt egyet az alapvonal felé, már majdnem az öt és feles és az alapvonal találkozásánál járt, mikor be próbálta adni a labdát, ami a védõ lábán kicsit megpattant, így becsapva a Farkasok kapusát, akin a labda áthullva hullott a gólvonal mögé. Egy védõ még kivágta a labdát, de a partjelzõ jelezte már ekkor, hogy a labda teljes terjedelmével a gólvonl mögött volt. Bébé elsõ kezdõként játszott mérkõzésén gólt szerzett, 1-0 a Unitednek.

 

 



A gól után felpörögtek az események. Parkot ugratta ki kiváló passzal Carrick, de a dél-koreai az elfekvõ kapusba lõtt. Majd szinte az ellentámadásból Jarvis futott el bal szélen és gurított be a második hullámban érkezõ Hunt elé, aki kapura lõtt, de Fabio hatalmasat mentett becsúszásával.

Ezután a 60. percben szöglethez jutott a vendég csapat. A remekül beívelt labdára Amos nagyon rosszul jött ki és a felugró Elokobinak 5 méterrõl nem volt nehéz dolga, hogy a hálóba fejeljen. A védõk nagyon lemaradtak róla, 1-1.

Az egyenlítés után a Farkasok kezdték átvenni a mérkõzés irányítását és Hunt elõtt újabb helyzet adódott. Szintén Jarvis passzolt be szélrõl a második hullámban érkezõ ír elé, aki ballal megpróbálta a hosszú felsõ sarkot bevenni, de a felsõléc tetejérõl kipattant a labda.

A 70. percben újra elõny a Vörös Ördögöknél! Park passzolt a vendég tizenhatosnál lévõ Machedahoz, aki a kapu felé fordult, de könnyedén elválasztották a labdát tõle, azonban a játékszer pont Park elé került, aki három védõ között a kapu bal oldalába lõtte a labdát. 2-1!! Remek meglátás volt ez a dél-koreaitól.

 

 



De megint nem örülhettek sokáig a hazaiak. Gibson adta el a labdát a 75. percben a saját térfelén, a vendégek felpasszolták Fletchernek, aki egy remek sarkazással Foley elé juttatta a labdát. A hátvéd pedig ellõtte a kimozduló Amos mellett, mielõtt még Evans odaérhetett volna. 2-2.

A Wolves nem elégedett meg a döntetlennel, a mérkõzés hátralévõ részében Fletcher és Jones elõtt is adódott helyzet, amivel akár a vezetést is megszerezhették volna.

Azonban a csereként beálló Hernandez a 90. percben eldöntötte a találkozót. Gibson ugratta ki a mexikói játékost, aki a jobb lábáról egy csellel áttette a labdát a balra, ezzel becsapva a védõjét, ls a kimozduló kapus felett megszerezte a United továbbjutását érõ gólt. 3-2!!!!!!

 

 



A fiatalok ezzel megmutatták, lehet rájuk számítani, Bébé kifejezetten jól mozgott, remélhetõleg a következõ ligakupa mérkõzésen is szerephez jut, ahogy a többi fiatal játékos is.


Manchester United 3 - 2 Wolwerhampton Wanderers
Old Trafford, 46083 nézõ

Manchester United: Amos, Brown, Smalling, Evans, Fabio Da Silva(Neville 74.), Obertan, Carrick, Gibson, Park(Morrison 93.), Macheda, Bébé(Hernandez 80.)

Wolverhampton: Hennessey, Foley, Mouyokolo, Berra, Elokobi, Hunt, Mancienne, David Jones, Jarvis(Doyle 84.), Ebanks-Blake(Bent 80.), Fletcher

Gólszerzõ: Bébé 56., Park 70., Hernandez 90. illetve Elokobi 60., Foley 75.

Mérkõzés legjobbja: Bébé
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!