Sir Alex: A nagy dobás

Öt jel ami arra utal, a Manchester United visszaszerzi a bajnoki címet.


1. Fiatal tehetségek 

De Gea, Jones, Smalling, Clev, Welbz és a Rafael mindannyian az elsõ csapat tagjai, akikben óriási bizonyítási vágy él. Hozzájuk csatlakoznak Fergie új igazolásai, Nick Powell és Shinji Kagawa. Ezeknek a fiatal játékosoknak a gyorsasága kiegészülve a nagy "öregek", Ryan Giggs és Paul Scholes tapasztalatával, egyedülálló, gyõztes kombinációt eredményezhet a Premier League csapatai között.
 
2. A védelem újra egységes
Vidic visszatérésével fellélegezhetünk a védelmet illetõen, bár több remek helyettese is akadt, de még mindig õt tartják Anglia legjobb védõjének. A kapitány hiánya is közrejátszott abban, hogy a City jobb gólarányával elhódíthatta a Vörös Ördögöktõl a trófeát. Továbbá még egy remek hír, hogy Darren Fletcher is felépült és hamarosan visszanyerheti remek formáját.
 
3. A lendület kihasználása
Az új hetesünk, Valencia, plusz Nani és Young lendülete hihetetlen tüzet tud vinni a Vörös Ördögök játékába. Welbeck és Rooney robbanásveszélyes csatárpárosa nagyon ígéretes. De ne feledkezzünk meg Berbatovról sem, aki még mindig a United játékosa. Az õ eszes, sokszor társait is remek helyzetbe hozó játéka és Chicha megújult ereje is nagy lehetõségeket rejt magában. Továbbá Patrice Evra is képes a kitörésre a bal szárnyon, ha társai lelkesedése átragad rá. Remélhetõleg túl lépett magánéleti problémáin és újra kemény harcosként erõsíti majd a Vörös Ördögöket.
 
4. A Dinamit duó
Robin van Persie és Wayne Rooney partnersége félelmetes tûzerõt jelent a United számára. Kagawa kreativitásával mögöttük, Valencia és Young közremûködésével a szélekrõl és Michael Carrick stabilitásával a középpályán a United hihetetlen támadó erõre tehet szert.
 
5. A mentalitás ereje
A Vörös Ördögök a 1992/93-as szezon óta uralják az angol bajnokságot. A csapat mentalitása a gyõzelemre van kiélezve. Miután tavaly, drámai módon veszítettek a városi riválissal szemben, ez olyan elszántsággal tölti fel Sir Alex fiait, amely nem fogja megengedni, hogy csupán a gólarányon múljon a Vörös Ördögok 2012/13-as szezonjában a bajnoki cím. Visszaszerzik a trófeát a Citytõl, épp úgy mint ahogyan a Leedstõl, a Blackburntõl, az Arsenaltól és a Chelseatõl. 
 
 
Talán sokan nem értik Fergusont, aki bízik a fiatalokban és mégis visszahívja Scholest. Hangsúlyozza Welbeck tehetségét és leigazolja Robin van Persie-t. Kezdeti kudarcai ellenére is erõlteti David de Gea játékát, majd megadja a lehetõséget a bizonyításra Anders Lindegaardnak. Számos remek csatárral bír, kevés lehetõséget biztosít Berbatovnak, de ennek ellenére mégis marasztalja a bolgárt. 
 
A tavalyi sérülési hullám, elég indokot ad a menedzsernek arra, hogy a 2012-13-as szezonra kellõképpen bebiztosítsa magát. Fõleg, ha terveiben ismét több fronton is szeretne helytállni a Vörös Ördögökkel.
 
A bõ keret, a posztokon felhalmozódott tehetséges játékosok lehetõséget adnak a mesternek arra, hogy a következõ szezonban ne kelljen kényszermegoldásokat alkalmaznia és remekül keverve a paklit, több versenyen is ütõképes, mindig fitt és erõs kerettel tudjon felállni. Mindazon által a csapaton belül még élesebb verseny alakul ki, ami mindenkit jobb teljesítményre sarkallva a maximumot hozza ki a játékosokból.
 
Mindezeket figyelembe véve van egy olyan érzésem, hogy Ferguson (ahogyan egyébként már le is nyilatkozta) nagy dobásra készül a következõ szezonban. (Csak óvatosan jegyzem meg, talán utolsó szezonjára a Vörös Ördögök élén.) Mindenesetre a jelek arra utalnak, hogy a Manchester United jól felkészült a következõ szezonra. A kudarc adta hatalmas inspiráló erõ, a fiatalok bizonyítási vágya, a tehetségek igazolása és az idõsebb játékosok tapasztalata egy olyan adu Ferguson kezében, amivel megkoronázhatja negyedévszázados pályafutását. A jelek arra utalnak, Sir Alex nagy dobásra készül.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!