Carrick folytatásra bíztatja van der Sar-t

A Manchester United középpályása, Michael Carrick nem lát rá okot, Edwin van der Sar miért ne folytathatná pályafutását a mostani szezont követõen is.


Van der Sar, aki a múlt héten töltötte be 40. életévét, már többször elmondta az utóbbi idõben, hogy továbbra is eltökélt, hogy bajnoki címet és Bajnokok Ligája elsõséget gyûjtsön be a Manchester Uniteddel.

 

Sokan ezt úgy értelmezték, hogy a holland portás ezzel a duplával zárná le hatalmas sikereket hozó játékoskarrierét, azonban csapattársa, Carrick szerint nincs olyan tényezõ, ami meggátolhatná Edwint abban, hogy a jövõ év májusa után is a csapatnál védjen.

 

"Ez egy hatalmas tett" - mondta Carrick, amikor van der Sar hosszantartó karrierérõl kérdezte a klub hivatalos honlapja.

 

"Vannak példák a közelmúltban arra, hogy a kapusok sokkalta tovább a pályán maradtak, mint a mezõnyjátékosok, de az hogy ilyen szinten, egy ilyen klubnál sikerült ez neki, ez nem ugyanolyan megítélés alá esik. Emellett pedig úgy tûnik, hogy nem mostanában fog lejtmenetbe kezdeni a karriere."

 

Van der Sar elõször az Ajax játékosaként, 1995-ben nyerte el a Bajnokok Ligája trófeáját, majd a Juventus és a Fulham voltak állomáshelyei.

 

2005 nyarán csatlakozott a Manchester Unitedhez, amellyel véget vetett Sir Alex Ferguson közel hat évig tartó kapuskeresési mizériájának, ugyanis Peter Schmeichel 1999-es távozása után nem volt megbízható a csapatnak, Edwin érkezése után három évvel azonban már Bajnokok Ligája-gyõzelmet ünnepelhettek 2008-ban.

 

Mivel van der Sar szerzõdése mindig csak egy éves idõtartamra szól, és egyre biztosabb, hogy közeledik visszavonulásának idõpontja, a nem túl távoli jövõben újra kapuskeresésbe kell fognia a klubnak, de a jelenlegi problémákat maximálisan megoldja az egykori válogatott kapuvédõ.

 

 

"Annyi biztos, hogy visszakarjuk szerezni a Premier League bajnoki trónját" - mondta van der Sar pár héttel korábban.

 

"Nem sokkal csúsztunk le az aranyéremrõl az elõzõ szezonban, annak ellenére, hogy rengeteg mérkõzésen veszítettünk és nagyon sok sérülés hátráltatott minket. Most idén ez jelenti a prioritást."

 

"Emellett azt sem szabad felednünk, hogy az elõzõ szezonban túl hamar kiestünk a BL-bõl, így az is egy nagyon fontos szempont, hogy itt is ki tudjuk küszöbölni a csorbát."

 

"Amikor fiatalabb voltam, úgy gondolkodtam, hogy a harmincas éveim közepén felhagyok az aktív pályafutásommal, de szerintem abban semmi különös nincs, hogy az ember fiatalabb korában másképp gondolkodik arról, hogy mi lesz a jövõben, mint amikor az az idõ eljön."

 

"Az lett volna az ésszerû, ha akkor befejezem, de karrierem szempontjából túl késõn kerültem a Unitedhez, és lehet, hogy még ezért élvezem a játékot."

 

TEAMtalk

 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!