Válogatottak: Cleverley villogott

Tom Cleverleynek csillogásáról marad emlékezetes elsõ válogatottbeli tétmérkõzése, amelyen Anglia az õ kulcsszerepének is köszönhetõen 5-0-ra legyõzte Moldovát az elsõ világbajnoki selejtezõn.


A középpályás, aki amellett hogy a 10-es számú mezt viselte, még elõre tolt pozícióban is játszott, a mérkõzés elsõ igazi támadásából tizenegyest harcolt ki, amikor lövését Simeon Bulgaru kézzel ütötte el. A megítélt büntetõt Frank Lampard értékesítette, majd fejjel is bevette a moldávokkapuját, a mérkõzés pedig már a félidõben eldõlt, amikor Jermain Defoe háromra növelte a különbséget.

 

Michael Carrick a második félidõben állt be Steven Gerrard helyére, Danny Welbeck pedig Defoet váltotta a 68. percben. Miután Cleverleynek mindkét félidõben voltak bíztató próbálkozásai, azt is mindenképpen fontos megemlítenünk, hogy a James Milner által szerzett negyedik angol gólból õ is vastagon kivette a részét, karöltve egykori akadémiai osztálytársával, Welbeckkel. Az egyoldalú mérkõzést egy megpattant Leighton Baines szabadrúgás tette még egyértelmûbbé.

 

Az ITV Sportsnak a mérkõzést követõen így nyilatkozott a két gólt szerzõ Lampard:

"Öröm együtt játszani Tom Cleverleyvel. Az elõttünk álló években mindenképpen részese lesz ennek a válogatottnak."

 

Robin van Persie ott folytatta a válogatottban, ahol a Unitedben abbahagyta, miután újabb gólt szerzett, ráadásul egy újabb szögletbõl született fejesgóllal. A helyzeteit hihetetlen mértékben értékesítõ holland csatár Wesley Sneijder baloldali szögletébõl vette be az ellenfél kapuját, amellyel Hollandia 2-0-ra legyõzte Törökországot a magyarokkal azonos csoportban.

 

 

Patrice Evra szintén gyõztes csapat tagja volt, és végig a pályán volt, amikor Franciaország 1-0-ra legyõzte Finnországot. Nani kimagasló teljesítményt nyújtott portugál színekben, bár nagyon meggyûlt a bajuk Luxemburggal, és csak 2-1-re nyertek, többek között Cristiano Ronaldo góljának köszönhetõen.

 

Joshua King a kispadról beállva debütálhatott a norvég válogatottban Izland ellen, és nagyon közel állt a gólszerzéshez - szerzett egy meg nem adott gólt, és kapufát is lõtt. Ennek ellenére Egil Olsen együttese 2-0-s vereséget szenvedett, amely során az egykori Unitedes Magnus Eikrem kezdõként játszott.

 

Jonny Evans játszott Észak-Írország moszkvai meccsén, ahol kikaptak 2-0-ra az oroszoktól, amely során nyújtott hozzáállásukat nagy kritikával illette a hazaiak szövetségi kapitánya, Fabio Capello. Az olasz taktikust elszomorította Michael O'Neill csapatának defenzív hozzáállása, és hosszan elõre lõtt labdái.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!