Mourinho: Moyesnak el kellene adnia Rooneyt

Jose Mourinho azt javasolta a Manchester United vezetésének, hogy ne féljenek Wayne Rooneyt eladni a Chelsea-nek, továbbá Moyest hibáztatja a játékos körül kialakult saga miatt, és elmondja azt is, hogy soha nem pályázott a United menedzseri posztjára.


 A Chelsea már két sikertelen ajánlatot is tett Rooneyért, de a United határozottan kijelentette, hogy semmilyen ajánlatot nem fogadnak el a csatárét, angol rivális klubtól. A két csapat ma este farkasszemet néz egymással az Old Traffordon és a portugál tréner, már elõre bejelentette, hogy a találkozót követõen egy újabb ajánlattal áll majd elõ Rooneyért. Mourinho nem szeretné, ha a 27 éves csillag esetleg külföldre távozna, és úgy tekint a játékosra, mint kirakós játéka utolsó legfontosabb darabjára.

 

"Számomra ez egy egyértelmû dolog. Meg akarom szerezni Rooneyt. Szerinted van olyan, aki nem tartaná itt õt szívesen?" (az angol ligában) - mondta Mourinho. 
 
"Az már egy idejét múlt felfogás, hogy nem adunk el játékost az országhatáron belül. Azt hiszem, nem ez fog segíteni a helyzeten. Nem jó dolog, ha a legjobbak külföldre távoznak. Ez Olaszországban például minden gond nélkül mûködik. Szabadon vándorolhatnak a játékosok a csapatok között. El kell fogadni, hogy a játékosok néha menni akarnak. Emlékszem, William Gallas trófeákat nyert nálunk, de aztán mégis elvágyódott, és mi nem álltunk az útjába."
 
"Az egy maradi hozzáállás, hogy nem engedjük hazai riválisokhoz a játékosokat. Ha külföldre számûzzük õket, azzal a bajnokságnak is ártunk, hisz õk hozzák a színvonalat a ligába. Olaszországban ez tökéletesen mûködik. Inzaghi játszott a Juventusban és a Milanban is, Pirlo pedig szintén vándorolt az Inter, a Milan és a Juventus között."
 
Mourinho optimista és az átigazolási ablak bezárásáig reméli, hogy sikerül megszerezne a United csatárát. 
 
"Még két játékost akarok megszerezni, ha sikerül Rooney lesz a kirakósom utolsó darabja." Tenni fogok érte még egy ajánlatot. Mit veszíthetek, ha nemet mondanak? Egy e-mail-t. 
 
A portugál edzõ viszont kizárta annak lehetõségét, hogy hajlandó lenne Matát is belevonni az üzletbe.   
 
"Mata felajánlása, csak egy spekuláció, mivel nem is tárgyaltunk errõl soha. Két tömör választ kaptunk a Unitedtõl, amiben visszautasították az ajánlatunkat."
 
Jose Mourinho szerint a Manchester United menedzsere, David Moyes az oka a Wayne Rooney körül kialakult átigazolási hercehurcának.  Mourinho ugyanis állítja, hogy a Chelsea csak azután tett ajánlatot a csatárért, miután Moyes kijelentette, hogy csak második lehetõségként számol Rooneyval. Miután a portugál tréner bejelentett, hogy a hétfõi mérkõzést követõen, egy újabb ajánlattal készül Rooney-ért, feltehetõen nem túl kedves fogadtatásban lesz része az Old Trafford közönségétõl.
 
 
"Miért lennének ellenségesek velem?" - kérdezte a Kékek fõnöke.
 
"Mi csak megpróbálunk megszerezni egy játékost, akirõl a menedzsere azt mondta, hogy csak második választásként számol vele. Nem Robin van Persiért tettünk ajánlatot. Nekem nem második lenne Rooney, és ezért szeretném megszerezni õt. Ha én azt mondanám, hogy Ramiresre csak akkor számítok, ha Lampard fáradt, vagy lesérül, és valaki bejelentkezne érte, aki szívesen játszatná a kezdõben, nálunk senki nem háborodna fel ezen."
 
Arra a kérdésre, hogy Moyes lenne a hibás a Rooney körül kialakult helyzet miatt, Mourinho a következõt válaszolta: "Természetesen".
 
A Chelsea menedzsere arról is beszélt, hogy soha nem álmodozott a United karmesteri pálcájáról. Mourinho azt állítja, Ferguson bizalmasan felfedte elõtte nyugdíjba vonulási szándékát, õ pedig megosztotta a skót trénerrel azon tervét, hogy visszatér a Chesea-hez.
 
"Én soha nem álmodoztam a United vezetõi posztjáról, csak az oldalvonalról irányítottam a csapataimat az Old Traffordon és próbáltam megnyerni a meccseket ellenük."
"Sir Alex elárulta nekem, hogy nyugdíjba készül, én pedig elmondtam neki a tervem a Chelsea-vel kapcsolatban. Örültem, hogy ezt a jelentõs döntését megosztotta velem, és cserében én is elárultam neki a terveimet. Egyébként, más alkalmakkor is beszéltük már a jelentõsebb döntéseinkkel kapcsolatban, mivel megbízunk egymásban."
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!