Legutóbbi összecsapások: United - Chelsea

Hétfõ este máris sor kerül a szezon egyik legjobban várt bajnoki mérkõzésére, amikor a Manchester United a Chelsea-t fogadja - lássuk, hogy milyen képet mutatnak a két csapat legutóbbi összecsapásai.


A két csapat rivalizálásba egy új, és egy régi-új személy kapcsolódik be ettõl a szezontól, ugyanis most már David Moyes vezetheti a Vörös Ördögöket a londoniak elleni rangadón, míg a Real Madridtól visszatérõ José Mourinho már régi motorosként, rengeteg tapasztalattal a háta mögött várhatja a ma esti, Old Traffordon rendezendõ derbit.

 

Azok alapján, hogy a két csapat összecsapásai mit hoztak az elmúlt öt alkalommal, izgalmakkal teli, eseménydús este elõtt állunk.

 

2012. október 8.|Chelsea 2-3 Manchester United

Egy bizarr meccs volt, ahol David Luiz öngóljának, és Robin van Persie találatának köszönhetõen a vendégek már két gólos elõnyre tettek szert. Ezt követõen Juan Mata és Ramires góljaikkal visszahozták a Chelsea-t a meccsbe, azonban kettõs emberhátrányban küzdöttek Branislav Ivanovic és Fernando Torres kiállításai miatt. A végsõ szót azonban Javier Hernandez mondta ki 15 perccel a vége elõtt, a mérkõzés azonban mégsem errõl, hanem rasszista felhangok miatt maradt igazán emlékezetes, amely miatt vizsgálat indult Mark Clattenburg játékvezetõ ellen, akit azután nem sokkal tisztáztak a vádak alól.

 

 

2012. október 31.|Chelsea 5-4 Manchester United

Pár nappal késõbb egy újabb thriller szemtanúi lehettek a két csapat mérkõzésére kilátogató szurkolók, ugyanis bár Ligakupa mérkõzésükön a United háromszor is vezetett, Eden Hazard utolsó pillanatban értékesített tizenegyese hosszabbítást eredményezett. Ezt követõen Daniel Sturridge és Ramires is eredményes tudott lenni, amelyre csak Ryan Giggs tudott válaszolni, így a kilenc gólos összecsapást követõen a fõvárosiak jutottak a kupa következõ körébe.

 

 

2013. március 10.|Manchester United 2-2 Chelsea

A United talpra állva a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája búcsút követõen már 11 perc elteltével két gólos elõnyt dolgozott össze az FA-kupa negyeddöntõjében Javier Hernandeznek és Wayne Rooneynak köszönhetõen. Azonban a további lehetõségeit elpuskázta a csapat, nem úgy a Chelsea, amely Hazardnak és Ramiesnek köszönhetõen újrajátszásra mentette az összecsapást. Bár ha megnézzük, hogy De Gea mekkorát védett a végén, akkor lehet, hogy ennek inkább a United örülhetett akkor.

 

 

2013. április 1.|Chelsea 1-0 Manchester United

A Chelsea jutott tovább az újrajátszásból az FA-kupa elõdöntõjébe, köszönhetõen Demba Ba második félidei találatának, illetve Pert Cech parádés védésének Javier Hernandezzel szemben.

 

 

2013. május 5.|Manchester United 0-1 Chelsea

Ritka, hogy a két csapat csendes mérkõzés vív - ezúttal azonban pontosan így volt. Miután a Premier League bajnoki címe már zsebben volt, úgy tûnt, hogy a Unitednek sikerül kapott gól nélkül lehoznia a mérkõzést, egészen addig, amíg Mata a 87. percben meg nem szerezte a vendégeknek a vezetést. Azonban itt még nem volt vége a drámának, ugyanis Rafael a kiállítás sorsára jutott honfitársa, David Luiz ellen elkövetett vélt, vagy valós szabálytalanságát követõen.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!