Neville: Adjatok idõt Moyesnak

A United egykori védõje, és a Sky Sports jelenlegi szakértõje, Gary Neville, megvan gyõzõdve, hogy három év múlva még mindig Moyes lesz a fõnök az Old Traffordon.


A bajnokok katasztrófális szezonkezdésen vannak túl - miután a legutóbbi négy bajnoki mérkõzésen háromszor kikaptak, a tabella alsó felében vergõdnek.

 
A vasárnapi, West Brom ellen elszenvedett 2-1-es vereség után a viszonylag nyugodt Old Traffordon újabb aggodalmaskodó hangok ütötték fel a fejüket Moyes teljesítményét illetõen, amióta átvette a klubot Sir Alex Fergusontól a nyár folyamán, amirõl Gary Neville mondta el a véleményét a Monday Night Football-nak.
 
"Ha belegondolunk, Sir Alex Fergusonnak megengedték a korai éveiben, hogy kialakítsa a jelenlétét. Az elsõ három - négy év amit a klubnál töltött, folyamatos nyomás alatt telt el" - mondta Neville.
 
"Nem kérdés, hogy David Moyes még a csapat megismerésének a folyamatában van, illetve zöldágra kell vergõdnie a játékosokkal és a klub kultúráját is meg kell ismernie."
 
"Azt mondják az emberek, hogy milyen negatívan beszél a sajtókonferenciákon, és ebben talán igazuk is van. A Manchester United szurkolói nem szeretik az ésszerû vagy reális nyilatkozatokat, hanem álmodozni szeretnek, és azt hallani, hogy a klub megtudja nyeri a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is."
 
 
"És lehet, hogy Moyes még csak most fedezi fel a klubot, de egy dolog biztos: ott van fölötte Sir Bobby Charlton, Sir Alex Ferguson és David Gill is. Csak szólok, hogy a menedzser nem megy sehova."
 
"David Moyes legalább három-négy évet fog kapni, hogy megépítse a csapatát és, hogy belejöjjön a gyakorlatba. Ez idõt vesz igénybe és fog is rá idõt kapni, mint ahogy azt az Arsenal tette Arsene Wengerrel."
 
"A játékosokról is beszélni kell. Sok játékost ismerek, és nem biztos, hogy jól fogják érezni magukat. Néhányan hamarabb fognak távozni mint David Moyes, mert higgyétek el, fog kapni idõt."
 
Neville szerint még korai leírni a Unitedet a bajnoki címért folyó harcban.
 
"Az emberek szerint a Manchester City tudná majd elnyerni a címet, pedig csak három ponttal állnak a Manchester United elõtt, szóval van esély."
 
"Most mindent megpróbálnak megvizsgálni, hogy mi lehet a probléma, és ilyenkor általában mindig találnak egy-két bûnbakot. A jelenlegi helyzetben arra kell figyelnie a csapatnak, hogy kilábaljanak a problémákból."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!