Az FC United FA kupa kalandja tovább tarthat

A szurkolók csapata a Brighton otthonában harcolta ki az újrajátszást nem mindennapi izgalmak közepette.


 

A mérkõzés hõse egyértelmûen Sam Ashton kapus, aki 1-1-es állásnál büntetõt védett a 96. percben, életben tartva ezzel a csapata reményeit. A 2. forduló megismételt mérkõzésére így december 6-án kerül sor a Gigg Lane-en.

 

Bár a hajrában kellett Ashton bravúrja, a rendes játékidõbõl mindössze 7 percet kellett volna kihúznia az FC Unitednak a továbbjutáshoz. A vezetést Nicky Platt szerezte meg a 40. percben, erre a hazaik veterán játékos-edzõje, a korábban a Tottenham is megforduló Mauricio Taricco csak a 83. percben tudott válaszolni.

 

Az eredmény már csak azért is hihetetlen, mert a vendégek Scott McManus kiállítása miatt sokáig emberhátrányban is játszottak. A 96. percben aztán Ashton szíve a helyén volt és óriásit védett Bennett büntetõjénél, tovább írva ezzel egy csodaszép történetet.

 

 

 

 

Az FC United története során legerõsebb ellenfelével találkozott, de rekord ez az FA kupa történetében is. A sorozat ezen szakaszában ez volt a legnagyobb különbség ami két csapat között helyezésben fennállt.

 

A vendégek számára jó hír volt, hogy a meccs elõtt kiderült, Jacobs és Deegan is vállalni tudja a játékot. Mindketten kisebb sérüléssel küzdöttek.

 

A mérkõzés elsõ helyzete a hazai Glenn Murray elõtt adódott, az FC United az 5. percben tudott elõször támadást vezetni. Norton tört be a tizenhatoson belülre, ám az utolsó pillanatban szépen szerelték.

 

A hazaiak elég nagy nyomás alatt tartották a Unitedet, többször is nagyon beszorultak saját térfelükre. Ashtonnak több bravúrt is be kellett mutatnia.

 

A játék képe jól tükrözte a két csapat közötti 112 pozíciónyi különbséget. A Brighton óriási fölényben birtokolta a labdát, a vendégek pedig foggal körömmel védekeztek.

 

A vezetõ gól szinte a semmibõl érkezett. Carlos Roca indította nagyon szépen Nortont, aki megtartotta majd visszatette a labdát az érkezõ Platt elé, aki gyönyörûen lõtt a bal sarokban sokkolva ezzel a Brighton szurkolóit.

 

Platt hasonlóan nagy hõs volt a Rochdale elleni párharc során is. Akadt elõtte egy újabb lehetõség a második félidõ elején is, ám Peter Brezovan kapus ezúttal a helyén volt. Deegan szabadrúgásból próbálkozott, a vendégek argentin légósa Baz is helyzetbe került, ám gól továbbra sem született.

 

Egyre nehezebb helyzetbe került a kis csapat. Baz felsõlécet fejelt, majd Jacobs a kapitány kénytelen volt cserét kérni sérülés miatt. Ehhez jött McManus kiállítása a 64. percben, ekkor úgy tûnt kicsúszik a vendégek kezébõl a mérkõzés.

 

Érdekes módon azonban a vendégek dönthették volna el a meccset. Munroe fejelt a felsõlécre és Norton is igen sok kellemetlen percet okozott a védõknek.

 

Ennek ellenére sajnos Mauricio Taricco fejesével végül 7 perccel a vége elõtt egyenlítettek a hazaiak, akik ezután mindent megtettek azért, hogy ne kelljen az elõzõ körhöz hasonlóan újrajátszással kiharcolniuk a továbbjutást.

 

A hosszabbítás utolsó percében aztán meg is volt a meccslabdája a Brightonnak. Munroe szabálytalankodott a büntetõterületen belül Sandazával szemben, amit a védõ el is ismert. Bennett vállalta a büntetõt, jobbra helyezett lövését azonban kitolta Ashton kapus.

 

A lefújást követõen a játékosok és a szurkolók hosszú percekig ünnepeltek. Volt is okuk a büszkeségre, hiszen a forduló legmagasabban rangsorolt csapat ellen sikerült életben tartani reményeiket.

 

 

 

 

Az FC Unitednak most másfél hét áll rendelkezésére, hogy felkészüljön a visszavágóra és kiharcolja a 3. fordulóba kerülést, ami álomszerû teljesítmény lenne a csapattól. Az lehetséges ellenfél kiléte már ismert. Továbbjutása esetén az FC United a Portsmouth csapatát fogadhatja.

 

FC United of Manchester

 

Ashton, Jacobs (Holden 65.), Ovington (Wolfenden 78.), Platt, Munroe, McManus, Cotteril, Norton, Wright, Roca, Deegan (Parker 71.)

 

nem állt be: Hibbert, Ayres, Tierney, Carden

 

fc-united.co.uk


fc-united.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!