Neville a csapat megerõsítését szorgalmazza

A Manchester United 36 éves egykori játékosa, és jelenlegi edzõje szerint David Moyes remek kerettel dolgozhat, de kiemelte, hogy a Manchester Citynél a 2012-es nyári erõsítéseinek elmaradása okozta tavalyi bukásukat, ezt pedig nekik el kell kerülniük.


Az egykoron a Vörös Ördögök akadémiáján nevelkedõ Phil Neville idén nyáron került újra a klub alkalmazásába edzõként, és elmondta, véleménye szerint a klubot a "lemaradás" veszélye fogja fenyegetni, ha nem tudják acélosítani keretüket új igazolásokkal.

 

Októberben, illetve legutóbb éppen a napokban keltek szárnyra olyan pletykák, hogy a Manchester United új ajánlatot készül tenni Leighton Baines szolgálatainak megszerzéséért januárban, annak ellenére, hogy David Moyes nyilvánosan vetette el annak lehetõségét, hogy egy nagy név érkezne az Old Traffordra a téli átigazolási idõszakban.

 

"Fantasztikus a mostani keretünk" - kezdte Neville a BBC 'Football Focus' címû mûsorának.

 

"Jól ismert tény, hogy az elõzõ átigazolási idõszakban már a kezdetektõl harcban álltunk néhány játékos megszerzéséért."

 

"A keresés pedig folytatódik. Továbbra is áldoznunk kell a keret megerõsítésére, mert ha csak egy helyben topogsz a bajnokságban, könnyen hátrányba kerülhetsz, mint ahogyan az történt a Manchester Cityvel az elõzõ szezonban, amikor nem erõsítettek megfelelõen, és ez végül a bajnoki címükbe került."

 

 

Neville dicsérõ szavakkal illette Wayne Rooney szezonbeli teljesítményét, és szerinte az angol válogatott játékos párban Robin van Persie-vel nagyon sokat tehet érte, hogy a United idén is eséllyel pályázhasson a bajnoki cím megszerzésére.

 

"Nem csak a mérkõzéseken, de az edzéseken is elsõ osztályú teljesítményt nyújt hétrõl-hétre" - tette hozzá Phil.

 

"Még a szezon kezdetén, amikor nem éppen voltunk jó formában, õ akkor is fényt jelentette számunkra az alagút végén."

 

"Mostanra már látható, hogy mindenki kezd formába lendülni, és a Robinnal való partnerségük, ha ugyanúgy folytatják, ahogy eddig, még sokat érhet nekünk a végelszámolásnál."

 

"Ha csak a tényeket nézzük, amikor õk ketten együtt játszanak, a Manchester United megnyeri a mérkõzéseit."

 

A West Brom ellen elszenvedett hazai vereség szeptemberben azt eredményezte, hogy a klub az elmúlt 24 év legpocsékabb bajnoki rajtját produkálta, de az azóta megszerzett 4 gyõzelem és 1 döntetlen öt pontos közelségbe hozta a Manchester Unitedet a listavezetõ Arsenalhoz képest.

 

Neville hiszi, hogy mindez annak is köszönhetõ, hogy a játékosok immáron vevõk Moyes játékstílusára, és elismeri, hogy a klub minden követ megrengetõ változásokon megy át Sir Alex Ferguson nyári távozásával.

 

"Igazi ébresztõ volt mind a játékosok, mind a stáb számára a West Bromtól elszenvedett vereség."

 

"A játékosok elkezdtek megbízni a menedzserben és filozófiájában, és szerintem ennek az eredményét láthattuk az Arsenal ellen is."

 

"Mindig kis idõbe telik, amik a dolgok a helyükre kerülnek azt követõen, hogy egy, a klubot sokáig irányító személyiség távozik. Mindig van egy bizonyos átmeneti idõszak."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!