Chelsea vs Manchester United - kulcsemberek számokban

A Vörös Ördögök vasárnap a Stamford Bridge-re látogatnak, így nézzük, hogy statisztikailag mely játékosok dönthetik el a gyõzelem sorsát....


Kapusposzt

 

 

David de Gea vs Fernando Torres

 

David de Gea pozíciója egyike azon keveseknek, amely nem ingott meg a nehéz szezonkezdet alatt. A spanyol akkor is észnél tudott lenni, amikor mások körülötte már elveszítették fejüket, éppen ezért is kulcsszerepet vállalhat egy esetleges londoni gyõzelemben. Egy olyan csatárral kell majd szembe néznie Torres személyében, aki úgy tûnik, hogy nem éppen pályafutása legjobb idõszakát futja, és a legjobb teljesítményére lesz szüksége, ha le akarja gyõzni honfitársát.

 

Torres impresszív, 20%-os arányban értékesíti helyzeteit ebben a szezonban, de eddig csak négy gólt szerzett, amely egyben azt is mutatja, hogy idén nem igazán jeleskedik helyzetek kidolgozásában. Tényszerûleg azt láthatjuk, hogy a Liverpool egykori támadója átlagban csak minden 48,65 percben jut el lövésig, a kaput pedig csak minden 88,45 percben találja el átlagosan.

 

Ezen statisztikák alapján valószínûtlen, hogy De Gea túl sok veszélyre számíthat Torres részérõl, de teljesen nem írhatja le, ezért amikor szükség lesz rá, akkor maximálisan a helyén kell lennie. A 23 éves portás védési hatékonysága 71,1% ebben a szezonban 83 lövésbõl, amely eredményeként nagy esély mutatkozik rá, hogy Torres ezúttal se növeli majd góljai számát.

 

Védelem

 

 

Rafael vs Eden Hazard

 

Jól ismert, hogy a Chelsea leggyengébb pontja a csatárposzt - és az igazi veszély az egy szem ék mögötti támadó trió részérõl jelentkezik. Hazard a kulcsszereplõje ennek a triumvirátusnak, amit a szezonbeli statisztikái is bizonyítanak. A belga már kilenc gólt és öt asszisztot jegyez eddig, de az eis tény, hogy a bajnokság második legnagyobb cselgépe is (Andros Townsend mögött), mérkõzésenkénti 3,6 sikeres cselével.

 

Szerencsére Rafael mellett mérkõzésenként csak 0,7 alkalommal mennek el átlagban, és remélhetõleg 29,2 percenként történõ labdaszerzéseivel képes lesz megállítani a remekül passzoló Hazardot. A Chelsea szélsõje az ellenfelek térfelén csak 78,8 százalékban passzol pontosan, így a brazilnak lehetõsége lehet mutatója javítására.

 

Középpálya

 

 

Darren Fletcher vs Oscar

 

Lehet, hogy Darren Fletcher csak nemrég térhetett vissza, de ha megfelelõ erõnléti állapotban lesz, akkor nagy szerep hárul majd rá a Stamford Bridge-n. A bajnokikon lejátszott 175 perce során 29,2 percenként szerzett labdát átlagosan, és 11 percenként szerelt. Emellett az oly fontos labdatartásban is fontos elem lehet, ugyanis passzai 88,3 százaléka volt eddig pontos.

 

Oscar egy kreatív erõ csapatában - középrõl pedig Jose Mourinho csapatából várhatóan õ jelentheti a legnagyobb veszélyt. Ebben a szezonban a Chelseaben átlagosan 55,6 percenként dolgozott ki helyzetet, lövési hatékonysága pedig 48,3 százalék, amely azt jelenti, hogy inkább szívesebben vállalkozik maga lövésre, ha helye és lehetõsége van rá. Fletcher feladata lesz az, hogy ebben megakadályozza.

 

Csatárposzt

 

 

Wayne Rooney vs John Terry

 

Létfontosságú lehet, hogy Rooney visszatérhessen a csapatba az ellen a klub ellen, amely serényen azon dolgozik, hogy magához csábítsa. A United nem nyerhet, ha nem szerez gólokat, a 28 éves játékos pedig erre garanciát jelenthet. Szezonbeli különbözõ sérülései ellenére Rooney már így is kilenc gólt és kilenc asszisztot munkálkodott össze a Premier League-ben, átlag 36,5 percenként pedig helyzetet készít elõ, amely mutatja, hogy a körülötte lévõk teljesítményét is nagyban segíti.

 

Akivel majd esetlegesen szembe kerülhet, az nem más, mint John Terry, aki reneszánszát éli régi-új menedzsere, Jose Mourinho alatt, amelyet az a tény is megerõsít, hogy nem kevesebb, mint átlag 13 percenként tisztáz, így elmondhatjuk, hogy nem változtatott semmit stílusán. Azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Terry gyorsasága öregedésével nem változott pozitív irányba, míg Rooney szerelési hatékonysága 85,7 százalékos, így sok pozitívum kisülhet a Chelsea veteránjának letámadásából. A gólszerzés tehát azon múlthat, mennyit lesz a labda a hazaiak térfelén.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!