Mourinho a Unitedes pletykákon gúnyolódik

Jose Mourinho kinevette azt a felvetést, miszerint könnyekben tört ki, amikor a Manchester Unitednél nem õt választották menedzsernek, kijelentve, hogy mindig is a Chelsea volt a preferált célállomása Angliába való visszatérésére.


Úgy lehetett tudni, hogy az Old Trafford, mint második angliai idõszakának úticélja szerepel Jose Mourinho terveiben, egészen addig, amíg Sir Alex Ferguson választása David Moyesra esett utódjaként visszavonulását követõen.

 

Diego Torres 'Prepare to Lose: The Mourinho Era' címû könyvében a szerzõ azt állítja, hogy Mourinho zokogásban tört ki, amikor közölték vele, hogy Moyes veszi át az irányítást az Old Traffordon, a döntést pedig az õ elárulásának tekintette Ferguson részérõl.

 

"Szerintem a könyv szerzõje jobb lenne, ha nem írna könyveket. A képzelgéseivel inkább gyerekeknek kellene írnia" - kezdte Mourinho.

 

"Én ott vagyok, ahol szeretnék lenni. Nem akarok máshova menni. Olyan munkám van, amilyet szeretnék, nem akarok máshol dolgozni."

 

"Amikor elhagytam a Porto-t, Angliába akartam jönni, mert abban az idõben még nem volt Chelsea, nem volt érzelmi kapcsolatom a klubbal."

 

"Mikor távoztam a Chelseatõl, Olaszországba vagy Spanyolországba akartam menni, nem másik angol klubhoz."

 

"A Real Madrid után vissza akartam térni Angliába, lehetõleg a Chelseahez. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy egy országból konkrét klubot nevezzek meg."

 

"Ha nem a Chelseanél, akkor egy másik csapatnál lennék Angliában, de amikor az ajtó kinyílt számomra a klubnál, megkaptam azt a munkát, amit szerettem volna."

 

Ferguson 2013. május 8-án jelentette be visszavonulását, míg Moyes utódjaként való hivatalos bejelentése már másnap megtörtént, míg Mourinho-t másodszorra június 3-án nevezték ki a Chelsea menedzserévé.

 

 

"Már néhány héttel korábban tudtam a bejelentésérõl, mert a barátom (Ferguson) nagyon kedves volt hozzám, és teljesen megbízott bennem" - tette hozzá.

 

"A sajtót megelõzve valami nagyon fontosat mondott el nekem, mert nem akarta, hogy az újságokból értesüljek róla. Azt mondta, hogy te vagy az egyik legjobb játékosom a futballban, azt akarom, hogy tõlem tudd meg."

 

"Ez nagyon szép dolog volt tõle, és egyben nagyon nagy felelõsséget ruházott rám, hogy tartsam meg magamnak az információt."

 

"Tõlem soha, senki nem tudta volna meg, de féltem tõle, hogy valaki majd kiszivárogtatja, a fõnök pedig azt hiszi majd, hogy én voltam, úgyhogy egy kicsit nyomás alatt voltam."

 

"Ezzel együtt õ pedig megtudta tõlem, hogy visszatérek a Chelseahez. Így mennek a dolgok barátok között."

 

"Akkor még nem köteleztem el magamat hivatalosan a Chelseahez, de én jönni akartam, és a Chelsea is kifejezte ebbéli szándékát."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!