Interjú: Chris Smalling

Az Inside United-nek adott exkluzív interjú keretében Chris Smalling beszélt arról, hogy a csapat csalódást keltõ szezonja ellenére úgy érzi, sikerült egyéni fejlõdést elérnie a 2013/14-es szezonban.


Annak ellenére, hogy csalódást keltõ szezont tudhat maga mögött a United, úgy érzed, ígéretes lépéseket tettél a személyes fejlõdésedet tekintve?

Igen. Minden meccsen tanultam valamit, hogy mit csinálhatnék jobban a következõ mérkõzésen, és ez segítette a fejlõdésem. Szeretném tovább folytatni ezt, és annyi meccsen játszani, amennyin csak lehetséges.


Közel 40 meccset játszottál a klubcsapatodban és a válogatottban idén. Állítottál fel magadnak valamilyen célt a szezont megelõzõen, hogy hány mérkõzésen szeretnél szerepelni?

Elégedett vagyok a lejátszott meccseim számával, de nem tûztem és soha nem is tûzök ki magamnak ilyen célokat, hogy hány mérkõzésen szeretnék szerepelni. Az elmúlt néhány szezonban voltak kisebb sérüléseim, amelyek nagyon frusztráltak, de – lekopogom – idén sikerült egy viszonylag sérülésmentes szezon magam mögött tudni, ami hozzásegített ahhoz, hogy ennyit szerepelhessek. Remélem, hogy ez a jövõben is így lesz, nagyon élveztem a rendszeres játéklehetõséget.

 


Melyik meccsekkel voltál személy szerint különösen elégedett a teljesítményeddel?

Az Arsenal elleni 2 találkozót említeném meg. Nagyon össze kellett szednünk magunkat ahhoz, hogy megússzuk kapott gól nélkül a két meccset. Nagyszerû érzés volt megszerezni a 3 pontot otthon, de idegenben sajnos nem sikerült betalálnunk az Emiratesben. A kedvenc posztomon, középhátvédként szerepelhettem és úgy érzem, jól játszottam aznap. Egy védõnek mindig öröm, ha nem kap gólt a csapata egy találkozón.


Nemanja Vidic távozni fog a klubtól, Te pedig versenyben vagy Phil Jones-szal és Johnny Evans-szel azért, hogy átvedd a helyét. A menedzser azt mondta, szeretne megnézni Téged és Jones-t is a védelem közepén. Mit gondolsz, sikerült közelebb kerülnöd ahhoz, hogy az elsõ számú választás légy?

Ez volt a legfõbb célom az elsõ pillanattól kezdve, hogy ide kerültem. Néha jobb hátvédet kellett játszanom a sérülések miatt, de mindig is középhátvédként akartam szerepelni. A legutóbbi kis sérülésem elõtt jó formában voltam, remélem, folytatódni fog továbbra is és meg tudom mutatni a menedzsernek, amit látni szeretne.


Milyen tulajdonságok jellemeznek Téged?
Szeretek agresszív lenni és megpróbálok dominálni a csatárok felett. Ha 10-bõl 9-szer sikerül õket kiszorítanom a játékból, akkor nem fognak gólt lõni. Errõl szól az én szerepköröm: megóvni a kaput a góltól.

 

A csapat szemszögébõl nézve gondolom szeretnétek jól befejezni a szezon hátralevõ részét, és a pozitív momentumokat átültetni a következõ idényre.
Ez teljesen egyértelmû. Össze kell tartanunk, és ha sikerül jól befejezni a szezont, mindenki jobb érzéssel tud visszatérni a következõ szezonra való felkészüléshez, és erõsebb csapatként vághatunk neki a következõ idénynek.
 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!