Válogatottak: Shinji ismét betalált

Japán utolsó felkészülési mérkõzését játszotta, Shinji Kagawa pedig ismét betalált, ezúttal a Zambia elleni, igen izgalmasra sikerült találkozón szerzett gólt.


A United irányítója a 75. percben egyenlített, jóval azután, hogy az afrikaiak 2-0-ra elmentek az elsõ félórában. Keisuke Honda szerezte a japánok elsõ gólját még a félidõ elõtt tizenegyesbõl, majd a támadó nem sokkal Kagawa gólja után ismét betalált, elõször megszerezve a vezetést a szigetországiak számára.

 

Miután Lubambo Musonda a 89. percben 3-3-ra módosította a találkozó állását, a ráadás pillanataiban Yoshito Okubo állította be a végeredményt, bebiztosítva Kagawáék számára a második gyõzelmet Floridában a Costa Rica elleni, 3-1-es sikert követõen, melyen Shinji szintén gólt szerzett. Japán következõ mérkõzése már a világbajnokságon lesz, jûnius 14-én Elefántcsontpart ellen lép pályára Alberto Zaccheroni együttese.

 

A Zambia elleni mérkõzés után Kagawa így nyilatkozott: "Nagyon sokat jelent nekem, hogy egymást követõ két meccsen is betaláltam, hiszen jó formában akarok játszani a világbajnokságon. De amit nyújtottunk - a csapat is és én is - ma, az nem volt elég jó."

 

"Ha ez az elsõ mérkõzés lett volna a vébén, nehéz helyzet lett volna 0-2-rõl megfordítani az állást. Talán jó volt, hogy ez a torna elõtt történt meg. Mire Brazíliában elkezdõdnek a meccsek, jó formába kell lennünk, de még van egy hét addig, tudom, hogy készen fogok állni."

 

Szintén az Egyesült Államokban játszott meccsen Nani és Javier Hernandez egymás ellenfeleiként léptek pályára - legalábbis az 58. perctõl, amikor Chicha beállt. Jelentések szerint Mexikó támadójátéka megélénkült Hernandez beállásával, ám végül a ráadásban Bruno Alves fejesével Portugália szerezte meg a vezetést és a gyõzelmet. Nani végig a pályán volt Foxborough-ban, ám a korábbi United-játékos, Cristiano Ronaldo sérülés miatt nem szerepelt ezen a találkozón sem.

 

 

Portugália június 16-án kezd Brazíliában, akkor Németország lesz Naniék ellenfele, ám az ezt követõ két meccsük Ghána és az Egyesült Államok ellen sem lesz sétagalopp.

 

"Kiegyensúlyozott csoport lesz négy erõs csapattal, úgyhogy nehéz lesz számunkra, de harcolni fogunk végig, hogy elérjük elsõ célunkat, a csoportból való továbbjutást" - mondta az összecsapás után Paulo Bento, Portugália szövetségi kapitánya. "Még mindig van pár hibánk, amit ki kell javítanunk a világbajnokságig."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!