Robin játéka még kérdéses

Louis van Gaal reméli, hogy Robin van Persie bevethetõ állapotban lesz az Argentína elleni, világbajnoki elõdöntõre.


Németország már a döntõben van és várja ellenfelét, miután 7-1-re átgázolt a házigazda brazil válogatotton. A Manchester United új menedzsere azt tervezi, hogy Lionel Messi és társai ellen is sikerre vigye csapatát, így a hollandok 2010 után ismét döntõbe kerüljenek. Van Persie-nek gondjai adódtak a gyomrával.

 

"Robinnak problémája van a gyomrával" - erõsítette meg van Gaal. "Egy bélproblémáról van szó. Nem tudom, hogy fog-e játszani, de majd eldöntöm. Van Persie a csapatkapitányunk, így nagyon fontos számunkra. Elvileg a csapatkapitányom mindig játszik, de ehhez fittnek kell lennie."

 

Ron Vlaar, Leroy Fer, Nigel De Jong is edzett, a szövetségi kapitány szerint utóbbi esetében kész csoda, ha sikerül legyõznie lágyéksérülését, ami korábban azzal fenyegetett, hogy a tornán már nem léphet pályára. Jasper Cillessen megtartja helyét a kapuban annak ellenére, hogy Tim Krul a Costa Rica elleni negyeddöntõ tizenegyespárbajában hõstettet hajtott végre.

 

"Nem hiszem, hogy lenne esélyes" - folytatta van Gaal, mikor a találkozóról kérdezték. "A két válogatott egy szinten van. Az esély 50-50, de kell egy kis szerencse is."

 

 

"Messit korábban a világ lagjobbjának választották, amit a semmiért nem kapsz meg. Válogatott szinten mindig nehezen tudta megmutatni, mire képes, ezen a tornán meg akarja tenni, mi pedig meg akarjuk állítani. Kihívás lesz ez számunkra."

 

A belgák elleni negyeddöntõ során Angel Di Maria sérülést szenvedett, így a ma esti találkozón nem lép pályára, helyét valószínûleg a Benficában szereplõ Enzo Perez veszi majd át. Marcus Rojo azonban visszatérhet a csapatba eltiltását követõen, mint ahogy a Man City csatára, Sergio Agüero is, aki korábban sérüléssel bajlódott.

 

"A hollandoknak zseniális edzõjük van" - mondta Alejandro Sabella, az argentin szövetségi kapitány. "Képes változtatni taktikai rendszerét, ezt az egész pályafutása alatt megmutatta és nem egy rossz dolog. Nagyon intelligens embernek tûnik."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!