Nem csak Moyes a hibás!!!

Még mielõtt minden Fanatikus meglincselné Moyes-t, tegyük a szívünkre a kezünket és gondoljuk végig, milyen nehéz is lehetett SAF örökébe lépni! 

Legyünk õszinték és ne csak Moyes-ban keressük a hibát. SAF tudta, hogy ez a keret már ebben az évben alkalmatlan lenne komolyabb eredmények elérésére és nem érzett magában újabb 4-5 évet az újjáépítésre, bajnokként távozhatott. 
Tudta, hogy az alap védelem kiöregedett és lassú (Vida és Rio), a fiatalok meg rutintalanok (Jones és Smalling), középpálya úgy, ahogy van nulla, Carrick nélkül nincs semmilyen kapcsolat a védelem és a támadósor között, Ando évek óta küzd önmagával, Clev pedig még mindig csak igéret, Fellában beilleszkedési és hozzáállásbeli problémákat látok (õ nem SAF hagyatéka). A szélsõk hosszú idõ óta betliznek, Vale nagyon hasznos védekezésben (bár idén fegyelmezetlenségi hibái miatt nem 1 gólt kaptunk már), de támadásban körülményes és haszontalan, minden 7. labdája jut be a tizenhatoson belülre, a többibe folyamatosan belelépnek. Nani és Young... hát nem szeretném megbántani a szimpatizánsaikat, de csak hátráltatják a csapatot (itt jegyzem meg, én nagyon is kedvelem Nanit). A fényt az alagút végén Adnanban látom, csak az ifjonti hév... :) Kagawa nagy talány, hol hihetetlen játékával kiválik a tömegbõl, néha pedig a Palace-ba sem férne be (nem mindegy persze, hogy milyen poszton számolnak vele)....  és ráadásként Roo-val is összeveszett! 
 
5-6 új játékos kellett volna neki, de se ideje, se pénze nem volt erre. Scholes és a Gill is távozott, Giggs utolsó éveit nyomja. Decemberben annyira jól álltunk a bajnokságban, hogy eldöntötte, ha megnyerik kiszáll!
 
Moyes tehát egy kevésbé erõs keretet kapott (véleményem szerint), a bajnoki cím az ellenfelek gyengélkedése és SAF plusz motivációs készségének az eredménye. Davidnak semmi tekintélye, ebbõl adódóan nem veszik komolyan és nem tudja motiválni a csapatot, az öreg kihozta belõlük azt is ami nincs! Ezért kellene januárban igazolni (már ha egyáltalán akar jelenleg hozzánk  jönni valaki), hogy az új menedzser a saját képére formálja a csapatot, aki nem áll be a sorba, távozhat.
 
Valószínûleg azért nem lesz olyan zökkenõmentes a téli igazolási szezon sem....
Ed Woodward most nyáron is azt mondta, van pénz, azt hoz ide, akit csak akar. Erre kínáltak Fabregasért 30M-t? Amikor még Fellaini (akire szerintem egyébként szükség volt és nem írnám le) is 27M-ba került? Januárban szerintem esélye sem lesz Moyes-nak, hogy lényegesen megerõsítse a keretet. Fél évvel a VB elõtt egy top játékos nem akar országot és csapatot váltani. 
Persze nyáron az igazolások elmaradásában komolyan közrejátszott SAF távozása, és egy tapasztalatlan edzõ keze alatt nem nagyon akarnak sztárok játszani. Ebben az évben lehetne Moyes-nak villantani, de ez eddig nagyon elmarad....
 
Leginkáb azonban az a legelkeserítõbb, hogy lélektelen, kreativitás nélküli a játék, már ott tartunk, hogy ami a legnagyobb erõsségünk volt (csapategység) az sincs. Mintha 11 idegen futkosna fel-alá!!! Stabilan jó teljesítményt csak De Gea és Roo nyújt. Hogy ez egyszerûen motivációs okokra vezethetõ vissza, vagy tényleg egy más rendszerre való áttérés rögös útjának köszönhetõ (ha így van, akkor még csak nem is látom az új rendszert...), vagy esetleg eddig mutattak jóval többet, mint amennyit valójában tudnak, nem tudom.
 
De ha az esetleges erõsítések után sincs  eredmény, akkor minden fronton elfogy a bizalom, és az elvekkel ellentétben meneszteni fogják Moyes-t. A világ második (Real az  elsõ) legjövedelmezõbb futball brandjét nem hagyhatják tönkremenni! 
 
 
GGMU!!!
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!