Kit, hova?

Valószínűtlennek tartom ugyan, hogy a vezetőség, vagy Ole elolvasná az írásom, sőt lehet nagy bajba sodornám szeretett csapatunkat, ha megfogadnák tanácsaimat, de kíváncsi vagyok, Ti hogyan gondolkoztok a jelenlegi átigazolási szezonról. Megpróbálom posztról-posztra lebontani gondolataimat, melyik helyeken szorul a csapat erősítésre, és melyik posztokon vagyunk meg.

Nos, kezdjük hátulról, kapusok. Már itt is van az első nehéz kérdés; mi legyen a De Gea, Romero, Henderson trió sorsa? Felesleges ecsetelni, hogy a spanyol mennyi mindent tett a csapatért, azonban - bár rossz leírni - most inkább a csapat gyenge pontjai közé tartozik. Nem tudom, hogy képes lesz-e régi formáját visszanyerni, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a "prime" De Gea-nak is megvoltak jócskán a hibái. Sose uralta a saját területét és a reflexei ugyan fantasztikusak voltak, de mindig úgy éreztem, hogy nem tudja biztosan fogni a labdát, inkább lábbal véd/kipaskolja. Én Hendersont visszahoznám és DDG-ért meghallgatnám az ajánlatokat. Hálátlanságról úgy gondolom nem beszélhetünk (sokan így gondolják), emlékezzünk vissza, hogy '15 nyarán a fax gép akadályozta meg Madridba való költözését. Romerot pedig szintén megtartanám, Hendonak az első évében szoknia kéne még a közeget, a teher miatt nem feltétlen kezedene úgy, ahogy elvárnánk, így bőven jutna szerep az argentinnak.



Szélső védőknél kicsit könnyebb a helyzet szerintem. Úgy gondolom Williams sokkal inkább jobb oldali védő, mint bal. Sokat fut fel, segítené is a támadásokat, de folyton vissza kell tegye a labdát a jobb lábára, így nem marad másra idő és tér, mint egy visszapasszra, vagy egy blokkolt beadásra. Jobb oldalt viszont remek versenyhelyzet lenne AWB számára, aki fantasztikusan védekezik, de támadásban nem tud hozzátenni annyit. Baloldali védőt viszont ezen a nyáron szerezni kell. Shaw-nak jót is tesz a versenyhelyzet, illetve ki tudja mikor dől ki. Két ember jut ide eszembe, az egyik Alex Telles lenne, akiért talán nem kéne bankot robbantani, a másik Van Aanholt, ő még olcsóbb lenne, de szintén jó megoldásnak találom. Persze lehetne beszélni Chilwellről és Grimaldoról is, de a csillagokat is le kéne hozni értük, és vannak még ennél is égetőbb posztok, amik erősítésre szorulnak.



Ilyen például a belső védő is. Maguire szerintem jó igazolás volt, jóval szervezettebb lett vele a védelem és hozott egy stabilitást is, hiába lett divat szidni őt. Azonban, hogy ez jobban feltűnjön másoknak is, kell neki egy pár. Lindelof kiegészítő embernek elmegy, de túl gyámoltalan és nagyon könnyen összezavarható. Ráadásul lassú is Harry mellé. Bailly jó lenne fizikailag, mert erős, kellőképpen gyors és vakmerő, de tudjuk milyen sérülékeny. Illetve engem az is zavar néha benne (akármennyire is szeretem), hogy nagyon meggondolatlan tud lenni. Utolsó emberként való cselezéseitől, és a csínybe adott passzaitól az egekbe szökik a vérnyomásom. A Jones, Smalling, Rojo hármast elengedném, Tuanzebe egyelőre maradhatna, remélem csak egy balszerencsés év volt a sérüléseket nézve. Hogy kit hoznék az már kicsit nehezebb kérdés, Maguire elég éretten játszik, így talán nem egy tapasztaltabb emberre lenne szükség. Badiashile-t, Gabrielt vagy Ruben Diast szívesen elnézném nálunk, kérdés mennyiért tudnánk megszerezni őket.



Középpálya belsejére sokan egy szűrőt hoznának. Alapvetően lassan tényleg szükségünk lesz rá, hiszen Matic se lesz már fiatalabb, de szerintem Fred és McTomy egy igen erős félévet produkáltak a vírus előtt. Egyikőjük sem kimondottan szűrő, de szerintem erre az évre még meglennének hárman. Fred rengeteg labdát szerez és egyre érettebb, magabiztosabb játékkal állt elő, McTomy hasonlóképp. Mondjuk én alapból formáció váltanék, ez a 4-2-3-1 nem az igazi. Pogbanak is feljebb lenne a helye, de nem kimondott 10-es. 4-3-3ban, 3-4-2-1-ben, 4-1-2-1-2es rombuszban, vagy 3-4-1-2-ben jobban elférnének egymás mellett Brunoval. Így talán kicsit elveszik egymástól a teret. Én inkább egy olyan játékost hoznék, akivel felgyorsulna a labdakihozatal. Maticcsal és Pogbaval a termetük miatt már alapból nem tud gyors lenni, ráadásul, ahogy előbb is írtam, Pogba feljebb tolva jobb. Egy alacsonyabb súlypontú játékost hoznék, aki fürge és gyors fejben is. Van de Beek vagy Aouar (City ellen fantasztikus volt) típusú játékosokra gondolok, egyikőjüket sem bánnám.



Jobb szélen be kell tömni az évek óta tátongó lyukat. Viszont én elengedném a Sancho-ügyet. Egyszerűen nem ér annyit, hogy elvegye az időt a többi igazolás elől, a Dortmund meg nevetséges, hogy a rivális Bayernnek elpasszolja ingyen/olcsón a húzóembereit, de tőlünk elkérnek 120-at. Nagyon jó játékos, de a PL-ben nincs annyi terület a védelem mögött, mint a Bundesligában és nem érzem annyira Sanchon, hogy nálunk szeretne mindenféleképp játszani. Zaha, Buendia (tudom nem a leggyorsabb, és nem is tipikus vonalszélső, de lassúnak se nevezném és nagyon kreatív), Neres, Sarr, Promes, Chiesa, Cornet és még sorolhatnám. Ugyanúgy minőséget képviselnek és dobnának a csapaton, jóval kevesebbért. 



Bal szélre Martialt tenném ki. Csatárként sem rossz, de nem kimondottan center, nálam sokkal inkább egy hamis kilences/árnyékék, aki szelről szereti befelé húzva megverni a védőket. Rashforddal megint kicsit elszállt a ló, jót tenne neki kicsit a pad szerintem. Azt viszont hozzátenném, hogy ez a 4-2-3-1 talán neki se fekszik annyira, nagyon ki van húzódva a szélre, mintha meg lenne kötve és ez Martialnál is könnyen így lehet ezen a poszton. 



Egy csatárt szintén hoznék. Greenwood még mindig nagyon fiatal, de a játéklehetőségét se venné el, BL, PL, kupameccseken nem játszhat mindig ugyanaz. Egy igazi befejező csatár kéne, Dembele vagy Raul Jimenez jó lenne, én előbbinek még jobban örülnék, mert nem is öreg, de nem is a legfiatalabb már, BL tapasztalata is van és nem lenne szerintem túl drága. Még Bellottira is gondoltam, Torinonak elég gyenge éve volt de 15+ gólt lőtt így is a bajnokságban.



Akiket eladnék, mint már feljebb is írtam De Gea (fájó szívvel, de nem tudom mennyi pénzt kapnánk érte a későbbiekben), Smalling, Rojo, Jones trió, illetve akiket még nem említettem az Pereira és továbbá Lingard és Dalot, de utóbbi 2-nél nem tudom, hogy egy kölcsön esetleg mennyit dobna rajtuk. Kölcsönadnám még James-t, Fosu-t és Garnert és Mengit (Chong-hoz hasonlóan csak az értelmes kölcsönadás megfontolandó).


Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!