Thrillerbe illõ döntetlen Londonban

Fordulatokkal teli találkozón megosztozott a pontokon a Manchester United a Fulham vendégeként.


A 2. forduló vasárnapi játéknapjának utolsó mérkõzésén a nagy mumus Fulham fogadta a Manchester Unitedet, akik soha nem adják olcsón a bõrüket nagy múltú riválisukkal szemben. Az utóbbi években többször is alaposan elkalapálták a Craven Cottagen a Sir Alex Ferguson legénységét, így itt volt az ideje, hogy megszakítsák rossz sorozatukat.

Nagyon agilisan kezdtek a vendégek, akiknél különösen Dimitar Berbatov volt aktív, aki már rögtön a mérkõzés elején vezetést szerezhetett volna. Egy szélrõl érkezõ beadást a tizenhatos szélérõl visszafejelt volna Hernandez, ám az egy Fulham védõn megpattanva ismét a mexikói támadó elé pattant, aki nem teketóriázva rögtön csatártársa elé tálalt, aki gyönyörû fél-ollózós mozdulattal késztette hatalmas védésre Stockdale kapust.

 

 



A folyamatos United-rohamok hamar meghozták az erõfeszítések gyümölcsét, ugyanis egy kapu elõtti tömörülésnél a beívelt labdát Berbatov gyönyörûen készítette le Paul Scholes elé, aki körülbelül 20-25 méterrõl sistergõs gólt ragasztott a kapu bal alsó sarkába, megszerezve ezzel pályafutása 150. gólját a Manchester United színeiben. 0-1

Vezetõgóljuk után szemmel láthatóan visszavett a 18-szoros bajnok legénység, amellyel folyamatos munkára késztették az egykoron pont a Fulhambõl szerzõdtetett Edwin van der Sart.

A helyenként igencsak tetszetõs és attraktív játékot bemutató Falusiak hamar feltápászkodtak a korán bevitt mélyütésbõl, amely egyik legfõbb letéteményese a végig szinte tarthatatlannak tûnõ Bobby Zamora volt, aki számos problémát okozott az ellenfél tizenhatosa környékén.

Mégsem az õ neve mellé jegyezhettük fel a találkozó talán legnagyobb lehetõségét, hanem Dickson Etuhuéhoz, akinek elõbb lapos lövését védte bravúrosan a tizenhatoson belül van der Sar, majd a visszapattantót már magasabban meglõve ismét a holland portás hárított, ezúttal ültében.

A második félidõben folytatódott Mark Hughes fiainak zakatolása, amely eredménye a számos kidolgozott helyzetet követõen az 57. percben realizálódott. A félpályánál Damien Duff verte át egy köténnyel Patrice Evrát, majd az elõre robogó ír beadása pontosan a középen helyezkedõ Simon Daviest találta meg, aki közvetlen közelrõl nem hibázott egykori nevelõegyesülete ellen és kiegyenlített. 1-1

Fél órával a lefújás elõtt mindkét csapat szerette volna megszerezni a vezetést, amelyre mind az egyik, mind a másik oldalon számos alkalom adódott, ám az igazi drámára az utolsó tíz perc elérkezéséig kellett várni.

Az egyre sûrûsödõ manchesteri rohamokban egy szögletet követõen a befelé szálló labda a középen ácsorgó Brede Hangland térdére pattant, amely senkitõl sem zavartatva a gólvonalon túlra vánszorgott. 1-2

Ha ez nem lett volna még elég, a hidegzuhany csak ezután következett hazai részrõl, amikor egy újabb befelé szálló ívelésnél a labda a tisztázni kívánó Damien Duff kezére pattant, amelyért jogosan büntetõt ítélt a játékvezetõ. Itt el is dõlhetett volna a mérkõzés, ám a végrehajtást elvállaló Nani lövését hárítani tudta Stockdale, amely döntõ fordulatot jelentett a végkimenetel szempontjából.

Pár perccel késõbb ugyanis egy szögletet követõen az öngólt vétõ Hangeland emelkedett tökéletesen a körülötte sokasodó vendégek körül és a lefejelt labdát nem tudta eléggé kiütni van der Sar. 2-2

Óriási fordulatok után tehát két pontot Londonban hagyott a Manchester United, de az vitathatatlan, hogy a Fulham nem érdemelt vereséget ezen a napon.
 

Fulham - Manchester United 2-2

Gól: Davies 57', Hangeland 89' ill. Scholes 11', Hangeland 84' (öngól)


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!