Van Gaal az asszisztensét dicséri

Louis van Gaal segédedzõjének, Ryan Giggs-nek a munkáját méltatta, akinek figyelme a részleteken alapul, és a klubjáról egyedülálló tudással rendelkezik, ezzel nélkülözhetetlen segítséget nyújt a holland szakember kezdeti törekvéseiben.


Giggs idén májusban fejezte be legendás pályafutását, és azonnal Van Gaal mellé került, aki a korábbi vezetõség legalább egy tagját szerette volna megtartani. A 62 éves menedzser az MUTV-nek adott exkluzív interjújában elmondta, döntése kifizetõdõnek bizonyult.

 

"Elõször is, Ryan Giggs az asszisztensem, és nagyon meg vagyok vele elégedve" – mondta Van Gaal, miután a stábjával egyeztetett. "Beszéltem vele, mielõtt aláírtam a klubhoz. Az elsõ benyomás mindig fontos, és az nagyon jó volt, de továbbra is folyamatosan javul a kapcsolatunk, miután egyre jobban megismerem."

 

"Továbbá nagyon keményen dolgozik, mint az összes többi segédem. Nagyon fontos, hogy ez nem egy olyan munka, ahol épp csak 9-tõl 5-ig melózol. Keményen kell dolgoznod, ha az asszisztensem vagy – ez nem mindig könnyû feladat. De õ kiválóan teszi a dolgát, és én nagyon boldog vagyok, hogy a stábom tagja lehet."

 

 

"Én már hozzászoktam ahhoz, hogy a klubok korábbi tagjaival dolgozok együtt, tanulmányoznom kell a futballkultúrájukat és ehhez Giggs tud leginkább segítségemre lenni. Meg kell, hogy ismerjem a játékosokat és õket Ryan ismeri a legjobban. Tudnom kell, hogy kik a fiatal tehetségek, és ebben is õ láthat el a legtöbb tanáccsal."

 

"Szóval minden esetben felveszek magam mellé egy segédedzõt az elõzõ szezonból. Ezt tettem a Barcelonánál Jose Mourinhóval, a Bayernnél Hermann Gerlanddal és most pedig Ryan Giggs-szel. Nagyon elégedett vagyok vele, õ tökéletesen ismer mindenkit és a Manchester Unitednél dolgozók közül õ van leginkább tisztában a csapat hagyományaival. Úgy hiszem, nagyon elégedett lehetek, hogy õ a szakmai stábom tagja."

 

"Talán a személyzet még fontosabb, mint a játékosok. Ha azt mondom a játékosoknak, hogy eszerint a filozófia szerint hajtsanak végre egyes taktikákat, kell egy olyan stáb mellém, akik visszajelzéseket adnak nekem, hogy jól csinálják a dolgokat."

 

Van Gaal különösen örült annak, ahogyan a játékosok hozzáállnak a módszereihez, amely jelenleg a dupla tréningeket foglalja magába, és ennek az elsõdleges célja, hogy a várva várt szezon kezdésre megfelelõ szintre emeljék az edzettségüket.

 

 

"Mindannyian keményen edzenek" – tette hozzá a menedzser. "Ez az alapja, amit elvárok. Élvezem velük a munkát, és ez számomra sokkal fontosabb, mint ahogy Önök azt el tudják képzelni."

 

"Amikor általam és a stáb által elõírt gyakorlatokat végzik, kitûnõen alkalmazkodnak és fegyelmezettek, ugyanis amikor pályára lépünk nagy fegyelemre van szükségünk."

 

"Ez lehet nem megszokott nekik, de a dupla edzések bevezetése az alap elvárás tõlem. Benyomásom szerint egyes játékosoknak ez túl nehéz feladat."

 

"Jelen pillanatban különbözõ játékosaink vannak. Van, aki már két hete edz, mert nem volt a világbajnokságon, és vannak olyanok, akik kint voltak Brazíliában, például Angliával. Tõlük már elvárom, hogy azon a szinten teljesítsenek, amit én szeretnék." 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!