LA Galaxy 0-7 Manchester United

Louis van Gaal elsõ meccsén a Manchester United átgázolt az LA Galaxy csapatán.


Louis van Gaal új felállással próbálkozott, 3-5-2-ben küldte fel csapatát, amelyben Antonio Valenciának és Luke Shawnak kellett bejátszania a széleket.

 

Döcögõsen indult a találkozó, mégis hamar elõnyhöz juthatott volna a United. Juan Mata átadása után Ander Herrera 25 méterrõl próbálkozott, remek lövését Penedo a léc alól szedte ki.

 

Danny Welbeck és Mata összjátéka után az angol csatár tüzelt 16-rõl, de a kapus ezúttal is a helyén volt. 

 

A Galaxy elsõ lehetõségére kilenc percet kellett várni, ekkor jobbról jövõ beadást lõtt kapura egybõl Zardes, David de Gea azonban hárítani tudott.

 

A 13. percben Mata elcsente a labdát egy védõtõl, majd egy cselt követõen feltartóztatták, a labdára azonban érkezett Welbeck, aki minden igazítás nélkül, 25 méterrõl lapos lövést eresztett meg, ami a jobb kapufáról a kapuba pattant. Esélye sem volt Penedónak.

 

 

A gól kicsit visszavetette a találkozó iramát, a kapuk nem voltak veszélyben. Még a 30. percben sem, amikor Robbie Keane remek labdát kapott és de Geára vezethette volna a labdát, de Phil Jones nagyszerûen szerelt. Nagy helyzet lehetett volna.

 

Nem sokkal késõbb ismét Welbeck és Mata varázsolt, elõbbi ellen szabálytalankodtak, jó helyrõl lõhetett szabadrúgást Louis van Gaal csapata. Mata vállalta el, de a sorfalról szögletre pattant a játékszer.

 

Már csak négy perc volt hátra, amikor Antonio Valencia húzta meg a tizenhatos szélénél, beadásába De La Garza kézzel ért bele, a játékvezetõ pedig büntetõt ítélt, amit Wayne Rooney biztosan értékesített, a United pedig már 2-0-ra vezetett.

 

 

Sõt, egy gyors ellentámadás végén háromra növelték elõnyüket a Vörös Ördögök. Mata iramodott meg, a mellette felfutó Herrerához passzolt, aki a szélre kihúzódó Welbeckhez játszott. A csatár azonnal megpróbált centerezni, szerencséjére a védõ elvétette, így a csatárhoz került a labda. Rooney elõbb megpróbálta átemelni a kapust, aki azonban hárítani tudott, a kipattanót azonban kapuba juttatta a United 10-ese.

 

A második félidõre van Gaal csak Fletchert és Herrerát hagyta fent, mindenki mást lecserélt, így több fiatal is bizonyíthatott.

 

Bruce Arena is cserékkel operált, õ is számos helyen változtatott a játékrész elsõ harmadában, ám ezzel sem tudta megakadályozni, hogy a manchesteriek gólokat szerezzenek.

 

A félidõben Reece James nyitotta meg a gólcsapot, Ashley Young beadását higgadtan lõtte az amerikaiak kapujába; 4-0 a Unitednek.

 

Young a felfutó Rafaelt játszotta meg, a brazil beadását Herrera bólintotta kapura 11 méterrõl, de nem járt sikerrel, elmaradt a gól. Már a 80. percben jártunk, amikor Young és Herrera játszott össze remekül, ám a spanyol kiugratása végül hosszúra sikeredett, így a hazaiak kapusa felszedte a labdát az angol szélsõ elõl. 

 

 

Két perccel késõbb Nani labdaszerzés után Shinji Kagawához passzolt, a japán egy csellel jó helyzetbe hozta magát, de lövése elkerülte a hosszú kapufát.

 

Hat perc volt hátra, amikor igazán megindult a gólgyártás. Herrera - mint a meccsen sokszor - megindult, remekül ugratta ki Youngot, aki lõni próbált, de a kapusról kijött a játékszer, amire érkezett James és megszerezte csapata ötödik gólját. Micsoda este ez a fiatal védõ számára!

 

Az utolsó két percre két Young-gól érkezett, mindkettõt Herrera készítette elõ. Az elsõnél az angol még a kapust is kicselezte, majd 17 méterrõl lõtt az üres kapuba, míg a második találatát 15 méterrõl, nagyszerû lövéssel érte el.

 

Elsõ mérkõzésnek ez kimondottan jó volt, több kiemelkedõ teljesítményt is láthattunk. Herrera az egész meccsen rendkívül jól teljesített, Welbeck és Mata az elsõ, míg Herrera és Young a második játékrészben többször is szép kombinációkat mutatott.

 

 

LA Galaxy 0-7 Manchester United

Rose Bowl, 86432 nézõ

 

LA Galaxy (kezdõ): Penedo - Gargan, Leonardo, Meyer, De La Garza - Ishizaki, Juninho, Sarvas, Husidic - Keane, Zardes

 

 

United(elsõ félidõ): De Gea - Smalling, Jones, Evans - Valencia, Herrera, Fletcher, Mata, Shaw - Rooney, Welbeck

United(második félidõ): Lindegaard - Rafael, M. Keane, Fletcher, Blackett, James; Herrera, Cleverley - Kagawa, Nani, Young 

Nem használt cserék: Johnstone, Zaha, Lingard

 

Gólszerzõ: Welbeck 13', Rooney 42'(11-es), 45', James 62', 84', Young 88', 90'

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!