Mata: Herrerából csillag lehet a Unitednél

Juan Mata úgy véli, barátja és immár csapattársa, Ander Herrera a Manchester United befolyásos alakjává válhat, miután az új igazolás rendkívül lenyûgözõ módon mutatkozott be az LA Galaxy elleni 7-0 alatt.


Csupán két olyan manchesteri játékos volt, akik végig a pályán voltak ezen a találkozón, Herrera volt az egyik - Fletcher mellett -, aki kiválóan mozgatta a szálakat a középpályán, a második félidõben pedig két gólpasszt osztott ki Ashley Youngnak. Teljesítményével õ lett a Rose Bowlban lejátszott összecsapás legjobbja.

 

Mata érthetõ módon emelkedett hangulatban volt csapattársa produkciója miatt és nagyon várja már, hogy tovább fejlessze már most is gyümölcsözõ kapcsolatát az Athletic Bilbao egykori középpályásával, akivel a spanyol U21-es válogatottban együtt szerepelt korábban.

 

"Nagyszerûen játszik" - lelkendezett Mata a ManUtd.com-nak. "Jól ismerem õt a spanyol utánpótlás válogatottnál eltöltött idõkbõl és nagyon jó volt ma este. Nagyon örülök neki. Jó kapcsolatunk van pályán és azon kívül is és azt hiszem, nagyon sok jó dolgot fog adni nekünk ebben a szezonban."

 

Az LA Galaxy elleni gyõzelem egyik legérdekesebb eleme az volt, hogy Louis van Gaal 3-5-2-es formációban küldte fel csapatát. Ezt a formációt használta - igen eredményesen - a menedzser a holland válogatottnál is az idei világbajnokság alatt.

 

 

A döntés kifizetõdõ volt, a Vörös Ördögök könnyed gyõzelmet arattak, sokat birtokolták a labdát, miközben komoly fenyegetést jelentettek támadásaik. Mint Mata elmondta, pozitív kezdet volt ez, figyelembe véve, hogy csapattársai nem voltak hozzászokva ehhez a rendszerhez.

 

"Mindannyian örülünk az eredménynek, de tudjuk, ez csupán az elsõ lépés" - folytatta. "Néhányan még csak 3-4 napot edzettek, így további elõrelépések jönnek mind fizikálisan, mind pedig taktikailag."

 

"De úgy érzem, jól megértettük egymást az új rendszerben és abban a játékban, amit a menedzser kért tõlünk. Jó meccs volt ez számunkra. A menedzser azt akarta, hogy középen gyorsan járassuk a labdát, próbáljunk figyelni a lehetõségekre, miközben a széleket is játsszuk meg. Ezt próbáljuk majd folyamatosan tenni."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!