Young izgatott az új alakzattal kapcsolatban

Ashley Young hiszi, hogy Manchester Unitedes társai ragyogni fognak Louis van Gaal 3-5-2-es felállásában, ami hozzásegítette a Vörös Ördögöket egy óriási, 7-0-s gyõzelemhez az LA Galaxy felett.


A menedzser ugyanezt a formációt alkalmazta, amíg a holland válogatottat irányította a brazíliai világbajnokságon, és kis idõt ezzel elvesztegetett, amíg átvehette a menedzseri állást, és ezt bizonyítja az a tény, hogy csak ebben a hónapban kezdte meg a munkálatokat a csapatnál, és egy hetet tölthettek csak az edzéssel.

 

Szerencsére van Gaal döntése meghozta a várt eredményt, a Vörös Ördögök egy kényelmes gyõzelmet zsebeltek be, köszönhetõen Danny Welbeck góljának, valamint Wayne Rooney, Reece James, és Ashley Young duplájának, aki nagyon örült ennek a teljesítménynek.

 

 

"Nagyon jó érzés volt, még csak az elõszezon tart, és mi fenn akarjuk tartani az állóképességünket, és arra törekszünk, hogy a lehetõ legjobban készüljünk fel a következõ szezonra" - magyarázta Young az MUTV-nek. "Nagy meccseink voltak itt, gyõzelemmel akartunk indítani, és úgy éreztem, hogy nagyon jól teljesítettünk."

 

"Az elõszezonban mindig lazábban mehetsz ki a második félidõre, de új csapat ment ki tõlünk egy új formációval, ami véleményem szerint tökéletesen illett hozzánk. Nem hiszem, hogy a Galaxy meg tudott volna birkózni ezzel. Gólokat szereztünk az elsõ félidõben, és még többre törekedtünk. Sikerült is még többet rúgni a másodikban."

 

Miután megkérdeztük van Gaal 3-5-2-es alakzatának sikerességérõl, Young folytatta: "Nagyon folyékonyan ment. Sok helyünk volt, hogy megjátsszuk a labdát, és ezzel tényleg nem tudott semmit se tenni a Galaxy. Kipróbáltuk ezt az edzéseken és az edzõmeccsen is. Ez lesz a jó formáció, ahogy elõbbre haladunk."

 

"Nem adok sok ötletet" - magyarázta Ashley. "Amikor védekezünk, csapatként tesszük azt. Amikor támadunk, egy csapatként támadunk. A játékosok cserélhetõek. Ahogy a szezon halad, azon leszünk, hogy támadó pozícióba tegyük a labdát, és gólt szerezzünk. Ezt láttuk most is. Azt tettük, amit tudtunk, és végül hét gólt szereztünk."

 

 

Darren Fletcher a meccs második félidejére a középsõ védõ poszt betöltésére kényszerült, Tyler Blackettel és Michael Keane-el egyetemben, miután Phil Jones, Jonny Evans és Chris Smalling együtt lettek lecserélve az elsõ félidõ végeztével.

 

A meccs utáni nyilatkozatában a kapitány elégedett volt társai játékával és azzal, hogy hogyan alkalmazkodnak az új menedzser felállásához. "Jó tapasztalat volt. Már csináltam ezt korábban, és már dolgoztunk ezen az edzéseken is. Sokat segíthet az is, ha a hátsó hármasban vagy. Plusz Michael és Tyler is rengeteget segítettek."

 

"Már játszottam ezen a poszton, egészen pontosan amikor a Wolfsburg ellen játszottunk a Bajnokok Ligájában. A hátsó hármasban játszottam egy gyorsan összerakott védelemben, de így gyorsabban tanultam és biztos vagyok benne, hogy most is nagyon gyorsan fogunk fejlõdni, ahogy gyakorlunk. Én ezt gondolom és azt, hogy a srácok a kevés idejüket leszámítva fantasztikusan játszottak."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!