Irwin újfent Shaw-t méltatta

Bár szomorú látni azt, hogy Patrice Evra a Juventus-hoz igazolt, a klub legendája, Denis Irwin bevallotta, izgatott és lelkes amiatt, amilyen jövõ elõtt áll Luke Shaw.


Irwin a United történelmének egyik legjobb bal bekkjévé vált az Old Traffordon eltöltött 12 szezonja alatt, mely során 529 alkalommal lépett pályára manchesteri mezben és 15 trófea szerepel a neve mellett. Mint ilyen, az ír tökéletes személy arra, hogy elmondja véleményét a jelenlegi bekkrõl. 

 

Miután az amerikai túrán már látta Shaw teljesítményét, Denis biztos abban, hogy a 19 éves játékos tündökölni fog Louis van Gaal irányítása alatt.

 

"Sajnálom, hogy Patrice elment, nagyszerû nyolc évet töltött a Unitednél és számos trófeát megnyert" - mondta Irwin a ManUtd.com-nak. "Az öltözõben meghatározó személyiség volt, a pályán pedig fantasztikus játékos. Nem kétséges, az elmúlt 8-10 évben õ és Ashley Cole voltak a Premier League - ha nem az egész világ - legjobb szélsõ védõi."

 

"Ez egy új korszak számunkra és Luke Shaw még csak éppen betöltötte a 19-et, így érdekes lesz látni azt, hogyan fejlõdik. Két szezont eltöltött már a Southampton elsõ csapatánál és igazán top játékosnak tûnt. Sajnálatos, hogy Patrice elment, mert biztos vagyok abban, hogy Luke rengeteget tanulhatott volna tõle."

 

"De a Southamptonnak remek múltja van már abban, hogy az akadémiájukból kiváló játékosokat adjanak a labdarúgásnak és úgy néz ki, Luke jó edzõi nevelésben részesült. Tudja, mit akar tenni, különösen amikor elõre megy."

 

"Luke egy izmos, erõs srác, ezt már akkor is látni lehetett, amikor 17 évesen betört a Southampton csapatába. Elképesztõen sokat fog tanulni az új edzõtõl. Nagyszerû dolog az, ha valakit 19 évesen Louis van Gaal tanít. Csak jobb és jobb lesz."

 

 

"Egy kisebb klubtól a Unitedhez igazolni nehéz lehet néha és kétségtelen, az amerikai túrán Shaw észrevette a szint növekedését, de Irwin szerint a játékosnak csak a labdarúgásra kell összpontosítania és egészségesnek kell maradnia az új szezonra."

 

"Azt tanácsolom, hogy hallgasson meg mindent, tanuljon és amilyen keményen csak tud, úgy dolgozzon. Szegd le a fejed és adj bele mindent! Ennyi az egész, minden edzõ ezt kéri. Az is fontos, hogy koncentráljon a focira, mert 18-19 évesen könnyen elkalandozik az ember."

 

"Idõsebb játékosok már hozzászoktak ehhez - elutazni máshova, a világ minden részén szurkolókkal találkozni. De összpontosítanod kell a labdarúgásra, mert ezért vagy ott. Fantasztikus volt a Southamptonnál, ezért van itt és hatalmas lehetõséget kapott most, hogy sok évig a Manchester United bekkje lehessen."

 

"Ha végül az én régi mezemet kapná meg, nagyon várnám, hogy lássam játszani benne. A felkészülési meccsen történt bemutatkozásán jól beilleszkedett. Sorra jönnek a meccsek és ez az, amit a játékosok akarnak. Céljuk, hogy ne sérüljenek le az augusztus 16-án sorra kerülõ, Swansea City elleni nyitómeccsre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!