Smalling: Mindennap tanulunk valamit

Chris Smalling a futball területén újabb tudásra vágyik, amelyet a United új menedzsere, Louis van Gaal hozott magával a csapathoz.


A középsõ védõ már nemzetközi porondon bizonyított, de úgy érzi, hogy a holland szakember vezetésével még többet tanulhat. Az Egyesült Államokban lévõ felkészülési tornán Smalling és csapattársai fejben is arra törekednek, hogy az új edzõi módszereket elsajátítsák.

 

"Mindennap tanulunk valamit, és minden egyes nap törekszünk arra, hogy folyamatosan javuljon a játékunk." – mondta Smalling.

 

"Tudjuk, hogy folyamatosan javulni fogunk, és egyre jobbak és jobbak leszünk."

 

Smalling volt egyike azon védekezõ játékosoknak, aki már játszott a Los Angeles Galaxy ellen a Van Gaal által sokat említett felállásban, jobb oldali belsõ pozícióban Phil Jones és Jonny Evans mellett, illetve a védelem bal oldalán.

 

 

"Már nagyon várjuk, hogyan is fog mûködni ez a rendszer." – tette hozzá Smalling. "Nyilvánvalóan láthattuk Hollandia sikerét nyáron a világbajnokságon, és ez ad nekünk hatalmas önbizalmat, hogy jó irányba folytassuk az elkezdett munkát."

 

"Talán ez a rendszer jobb is, mint a hagyományos 4-4-2-es felállás, mivel ez több szabad játékteret ad egy agresszívebb játéknak. Védõként azt hiszem, ez lesz az én játékom."

 

Arra a kérdésre, ez a felállás azt eredményezheti, hogy a Vörös Ördögök védõinek többet kell megjátszaniuk a labdát, a középsõ védõ ezt válaszolta: "Igen, így gondolom, mert a támadások a védõktõl indulnak. Rajtunk múlik, hogy melyik középpályást játszassuk meg a labdával, és indítsuk el a támadásban. Ez pedig kellemetlen lehet az ellenfelek számára."

 

"Mi kezdjük el építeni a támadásokat, szeretjük kivenni a részünket a játékból. Mi védõk, mindannyian játszani akarunk, hogy mindennap fejlõdhessünk. Ennek köszönhetõen jobbak legyünk, magabiztosan tartsuk a labdát a középpályán, és gyorsan járassuk azt, mert ennek a játéknak a lényege, hogy a támadókat veszélyes helyzetekbe hozhassuk."

 

"Azt hiszem a kommunikáció kulcsfontosságú lesz a hátsó védõk és a szélsõ játékosok között. De mindannyian azon leszünk, hogy ne legyen probléma. Ebben is folyamatosan javulni fogunk."

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!