Internazionale 0-0 Manchester United, tizenegyesekkel 3-5

Louis van Gaal Anders Lindegaardot tette be a United kezdõjébe, míg az ellenfélnél pályára lépett Nemanja Vidic, aki több, mint nyolc évet töltött el az Old Traffordon.


Jó iramban indult a találkozó, az Inter kellemetlenül, már a tizenhatosnál megtámadta ellenfelét, így a Unitednek sokszor csak felívelések jutottak. Szerencsére sokáig nem tartott ez a kellemetlen játék, és a manchesteriek egyre inkább kezdték átvenni a meccs irányítását.

 

A 10. percben Juan Mata szögletét Phil Jones bólintotta kapura, ám Handanovic a gólvonalon nagyot védett. Szinte a következõ támadásnál újabb helyzet adódhatott volna az angolok elõtt, Antonio Valencia remekül tálalt Wayne Rooney elé, aki azonban a tizenhatoson belül hosszan vette át a labdát.

 

Lindegaardnak talán a 15. percben emelkedett meg elõször egy kicsit a pulzusa a találkozón, amikor Jonathan lövését végül a védõk blokkolták, majd a szögletet Vidic bólintotta a United kapuja fölé. Ugyanígy tett egy perccel késõbb Ranocchia is, aki egy baloldali szabadrúgás után bólinthatott.

 

A 18. percen szép labdajáratás végén Rooney próbált 20 méterrõl kapuba tekerni, de célt tévesztett. 

 

Ezt követõen bõ tizenöt percnyi, kaput nem veszélyeztetõ játék következett, ám megérte a várakozás, hiszen a manchesteriek csodaszép támadást építettek fel. Ashley Young, Danny Welbeck, Ander Herrera, Darren Fletcher, Rooney, Mata, Fletcher, Welbeck, Mata, Rooney, Mata volt a labda útja (szinte mindig egyérintõben, olykor sarokkal), a spanyol támadó megpróbált centerezni, ám a védõk sikeresen mentettek Rooney elõl. Ha ebbõl gól lett volna, a torna egyik legszebb találatát láthattuk volna.

 

 

A félidõ végén Mata Valenciától kapott vissza egy labdát, amit 22 méterrõl keményen ellõtt, de egy métert tévedett, míg a túloldalon Rooney labdaeladása után Icardi lövését mentette hõsiesen Jones.

 

A második játékrészre van Gaal sorcserét hajtott végre, csak Jonny Evans, Fletcher és Young maradtak a pályán. 

 

Tíz percet kellett várni az elsõ, említésre méltó eseményig, ekkor Nani átadása után Wilfried Zaha iramodott meg, két védõ is a nyakán volt és már a tizenhatoson belül járt, amikor Vidic odaért és kimentette társait, mentve a támadó elõl.

 

Öt perccel késõbb Nani és Shinji Kagawa játszott össze remekül, a portugál lövésre szánta el magát, de kapu mellé tüzelt.

 

Walter Mazzarri is változtatott csapatán és egyre több játékost cserélt le másra, ám ezek a cserék sem igazán tették veszélyesebbé csapatát, mely alig-alig jutott el a manchesteri tizenhatosig.

 

 

A 72. percben Young beadását Tom Cleverley bombázta 15 méterrõl kapu fölé, majd Nani utolsó megmozdulása volt az a lövés, amit Carrizo kapus (aki csereként állt be) hárított, ugyanis ezt követõen van Gaal leszedte a pontatlanul játszó portugált, helyére Javier Hernandezt tette be csatárnak, hátha vele sikerül gólt szerezni. Ez azonban nem sikerült, és mivel David de Gea az egyetlen veszélyes milánói lövést is kivédte, jöhettek a büntetõk.

 

Young kezdte, kegyetlenül bevágta, majd Guarin is értékesítette a tizenegyest. Chicharito elküldte a kapust jobbra, majd bevágta a kapu bal felébe. A második kört M'Vila zárta, lövésébe beleért de Gea és lécre tolta, de onnan a gólvonal mögé pattant a labda, 2-2.

 

Cleverley is biztosan értékesítette a pontrúgást, mint ahogyan Taider sem hibázott, pedig de Gea jó irányba vetõdött. Kagawa is magabiztosan vágta a hálóba a labdát, Andreolli azonban lécre bombázza, amirõl ezúttal kifelé pattant, 4-3.

 

Fletcher eldönthette a találkozót...és el is döntötte, a United játékosai hibátlanul lõtték a büntetõket.

 

 

Internazionale 0-0 Manchester United, tizenegyesekkel 3-5

FedEx Field

 

Inter: Handanovic(Carrizo 62.) - Ranocchia, Vidic(Andreolli 73.), Juan Jesus - D'Ambrosio, Jonathan(Guarin 80.), Kuzmanovic(Taider 62.), Krhin(M'Vila 46.), Dodò(Nagatomo 62.) - Botta(Laxalt 62.), Icardi 

Nem használt cserék Schelotto, Obi, Mbaye, Silvestre, Puscas, Berni, Bonazzoli.

 

United: Lindegaard(de Gea 46.) - Jones(M.Keane 46.), Smalling(Blackett 46.), Evans - Valencia(Shaw 46.), Fletcher, Herrera(Cleverley 46.), Young - Mata(Kagawa 46.) - Rooney(Nani 46. (Hernandez 76.)), Welbeck(Zaha 46.)

Nem használt cserék: Lingard, Amos, James, W.Keane, Johnstone.

 

Sárga lap: Andreolli illetve Valencia


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!