De Gea lelkes az új edzõk miatt

David de Gea bevallja, õ és csapattársai nagyon élvezik a munkát Louis van Gaal menedzserrel és hiszi, hogy a 3-5-2-es felállás továbbra is figyelemre méltó eredményeket szállít majd.


Amióta július elején átvette a Manchester United irányítását, a holland szakember három, egymást követõ sikert - La Galaxy, AS Roma, Inter ellen - ért el csapatával egy olyan új felállással, mely az elsõ csapat tagjai közül sokaknak ismeretlen volt korábban.

 

Van Gaal új kapusedzõt hozott a csapathoz Frans Hoek személyében, aki korábban Edwin van der Sart az Ajax-nál, Victor Valdest pedig a Barcelonánál tanítgatta. Immár az 57 éves edzõ De Geával dolgozik, a spanyol hálóõr pedig nagyon örül annak, ahogyan a dolgok mennek eddig.

 

"Új dolgok vannak" - mondta David a ManUtd.com-nak. "Új edzõm van és új formációban játszunk - mindannyian nagyon élvezzük és keményen dolgozunk, hogy alkalmazkodjunk ehhez. Mindenki lelkes."

 

Hoek - aki Chris Woods-ot váltotta - eddigi munkájáról a kapus így vélekedett: "Elsõsorban a labdák irányításán és a rendszerre vonatkozó dolgokon munkálkodunk. Õ egy igazán nagy edzõ, akitõl sokat fogunk tanulni."

 

 

De Gea harmadik fellépésén is túl van már a felkészülés alatt, miután az Inter és egykori csapattársa, Nemanja Vidic ellen pályára lépett a hét közepén.

 

"Kicsit furcsa volt Vidiccsel szembenézni. Furcsa mérkõzés az, amikor olyan ellen szerepelsz, aki évekig csapattársad volt. Hosszú ideig a Unitedben játszott, jó volt látni még akkor is, ha másik csapatban szerepelt."

 

"Örültünk, hogy megnyertük a találkozót, mert nagyon komolyan vettük azt. Büntetõpárbajjal nyertünk, de az az érzés maradt meg bennünk, hogy remekül teljesítettünk védekezésben és nagyon kompakt csapatot alkottunk."

 

A United figyelme immár a szombati, utolsó csoportmeccsre fordul, amikor Ann Arborban a Bajnokok Ligáját elhódító Real Madrid ellen lép pályára van Gaal csapata, amely ha elkerüli a vereséget, biztosan az International Champions Cup döntõjében tudhatja magát.

 

"Nagy meccs lesz" - folytatta David. "Nagyon különleges lesz rekordszámú közönség elõtt a Madrid ellen szerepelni. Élvezni fogjuk és reményeink szerint továbbra is javulunk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!