Kérdezz-felelek Ashley Younggal

A United támadója beszélt arról, milyen is szárnyhátvédként szerepelni és nagyon várja már, hogy a Real Madrid néhány világklasszisa ellen szerepeljen...


Mennyire várod a Real Madrid elleni találkozót?

Nagyon várom már, ez egy újabb kemény próba lesz számunkra, de úgy vélem, mindenki izgatott, hogy a Bajnokok Ligája címvédõje ellen játszhatunk. A felkészülési szezon arról szól, hogy az erõnléteden javíts, de amikor a Manchester Uniteddel egy sorozatban szerepelsz, meg akarod nyerni azt. Szóval úgy fogunk kimenni a pályára, hogy meg akarjuk nyerni a meccset és be akarunk jutni a döntõbe.

 

Az eddigi teljesítmények és eredmények magabiztosságot adtak abban, hogy le lehet gyõzni a BL-gyõztest?

Igen, azt hiszem igen. Az LA Galaxy elleni meccstõl az AS Roma elleni találkozóig magabiztosság volt bennünk, majd az Inter ellen az eddigi legjobbunkat produkáltuk. Nem volt szerencsénk a gólszerzésben a rendes játékidõ során, de aztán a büntetõket fantasztikusan lõttük, amivel nyertünk. Minden eljövendõ mérkõzésen az elõzõ meccsbõl nyert magabiztosságra építkezel és úgy hiszem, szépen megyünk elõre.

 

Elõdöntõként néztek a Real elleni összecsapásra? Hiszen ha megfelelõ eredményt értek el, mentek Miamibe, a döntõre.

Úgy tekintünk rá, hogy ez egy újabb mérkõzés. Nem vagyok biztos abban, hogy úgy fogjuk érezni, mintha egy elõdöntõ lenne. Az egyik legnagyobb közönség lesz kint a találkozón, 110 ezer ember körülbelül, fenomenális lesz ekkora tömeg elõtt szerepelni. De amikor kifutsz a pályára, nem gondolsz túl sokat arra, mennyien vannak a lelátókon, hanem kimész és jól akarsz játszani, jól akarod tenni a dolgodat. Mindenki ezt próbálja tenni.

 

Mit gondolsz az eddigi stadionokról, ahol megfordultatok?

Nagyon masszív stadionok, hihetetlen, milyen nagyok. Akkorák, hogy akár az öltözõben is lejátszhatnád a meccseket. Nem vagyok biztos abban, hogy minden részét meg tudnánk nézni, de fantasztikus volt mindegyikben játszani. Mindig jó Amerikában túrázni és eddig jól tettük a dolgunkat, arra fogunk figyelni, hogy ezt a jó munkát folytassuk.

 

Különleges lenne az amerikai szurkolók számára az, ha eljutnánk a döntõbe, ahol a Liverpool lenne az ellenfél? Hiszen így testközelbõl láthatnák az angol labdarúgás két óriásának csatáját.

Természetesen igen. Persze mi vagyunk a nagyobb óriások (mondja vigyorogva), de az amerikai szurkolóknak jó lenne, hogy egy ilyen találkozót láthatnának. Ez egy torna, de különösen, ha az egyik legnagyobb riválisod ellen vívnád a döntõt, úgy mennél neki, hogy megnyerd a trófeát.

 

 

Szélsõként elismered, hogy a világ két legjobbja azon a poszton a Real Madrid csapatában található?

Igen. Gareth Bale fantasztikus volt és örültem, hogy a Realba igazolt, ahol jól is szerepelt. Sokan kritizálták az ára miatt, de õ csak lehajtott fejjel játszani akart. Ami pedig Cristiano Ronaldót illeti, mit is mondhatnál róla? Egyszerûen csak fantasztikus, a világ legjobbja jelenleg és biztos vagyok abban, hogy játszani akarna ezen a mérkõzésen. Ami engem illet, szélsõként jó lenne Bale-t és Ronaldót a pályán látni, de jobban akarok majd szerepelni, mint õk és meg akarom nyerni a találkozót.

 

Szóval szeretnéd, ha Bale és Ronaldo a pályán lennének és próbálnád túlteljesíteni õket ahelyett, hogy inkább a padon ülnének?

Igen, természetesen. A világ legjobbjai ellen akarsz játszani, a világ legjobb csapatai ellen. Nincs nagyobb próba annál, mint a Bajnokok Ligáját elhódító csapat ellen játszani, melynek sztárjai a pályán vannak. Cristiano már csatlakozott a túrán résztvevõ csapatukhoz és pár napot edzett is, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy valamennyit szeretne játszani ellenünk.

 

A hét közepén egy másik ismerõs srác ellen is játszottál, Nemanja Vidic-rõl van szó. Volt esélyed beszélni vele a meccs után, vagy akár közben?

Igen, a félidõben beszéltünk. Az elsõ 5-10 percben sokat mozgott elõre, mondtam is neki: 'Figyelj, be kell fejezned ezt, mert túl sokat kell védekeznem!' De egy szárnyhátvédnek ez is a feladatkörébe tartozik, támadni és védekezni is kell, én pedig nagyon élvezem ezt a szerepkört. A találkozó után Nemanja bejött az öltözõnkbe, jó volt látni õt és minden jót kívántam neki az Interben eltöltött idõhöz.

 

Játszottál már szárnyhátvédet valamikor a múltban?

Nem, soha, ez egy új szerep számomra, amihez alkalmazkodnom kell. Szélsõként is védekezel, de ebben a posztban annál többet kell védekezned. Ez új dolog, alkalmazkodni kell hozzá, de nagyon élvezem a kihívást és hogy azon a poszton játszhatok.

 

Úgy tûnik, a játékosok gyorsan magukévá tették az új filozófiát. Minek tulajdonítod ezt?

Ez új dolog, de manapság egy labdarúgónak új dolgokat kell elsajátítania, a játékosoknak különbözõ posztokon kell játszaniuk és új szerepeket kell tanulniuk. Két hete már túrán vagyunk és úgy érzem, mindenki összeforrt, felveszi a menedzser filozófiáját és felállását, amit a világbajnokságon is használt a holland válogatottnál. Ez igazán jól megy.

 

Pályán kívül mennyit foglalkozol a felállás tanulmányozásával - például néztél videókat ebben a témakörben?

Igen, sokat dolgoztunk a pályán kívül is ezen. Kiértékeltük a lejátszott meccseinket, átnézzük az ellenfelet és részletesen tanulmányozzuk õket. Mint ahogy saját magunkat is tanulmányozzuk akár edzéseken is. Mindent lefilmeznek és készen kell állnod arra, hogy minden nap tréningezz és új dolgokat tanulj a menedzsertõl. Ha videózás közben magadat nézed, találsz olyan dolgokat, amikre azt mondod, jobban is meg tudtad volna csinálni azt, a következõ edzésen pedig már úgy akarod tenni az adott szituációt.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!