Manchester United 3-1 Real Madrid

A Manchester United Young duplájával és Hernandez góljával magabiztosan nyert a Real ellen, ezzel megnyertje csoportját és az ICC döntõjébe jutott.


Teltház elõtt játszhatta a meccset a két sztárgárda, melyek jó iramban kezdték a találkozót. Az elsõ öt percben leginkább a madridiak akarata érvényesült, bár ez csupán labdabirtoklásban mutatkozott meg, David de Gea kapuját nem veszélyeztették.

 

A United azonban egyre inkább ellenfele fölé kerekedett és a félidõ maradék részében már az angolok domináltak. Sokkal inkább Darren Fletcherékre volt jellemzõ a támadófoci, a skót középpályás pedig komoly részt vállalt ebbõl. A 16. percben az õ nevéhez fûzõdött az elsõ lövés, egy szöglet után összeszedte a felszabadítást a madridi tizenhatos elõterében, ám lövése egy méterrel célt tévesztett.

 

A 19. percben Wayne Rooney szabadrúgását Michael Keane elõl mentették a spanyol védõk, két perc múlva azonban már mattot kapott Carlo Ancelotti gárdája. A félidõ legcsodálatosabb támadását a BL-gyõztes csak szemmel követte. Fletchertõl indult az egész, Antonio Valenciával játszott össze, majd az oldalvonal irányába mozgó Rooney-hoz passzolt a középpályás, aki visszakapta a labdát a csatártól, megjátszotta Danny Welbecket, aki a tizenhatos vonalától jól hozta játékba a felfutó Ashley Youngot. Young labdaátvétel után 9 méterrõl nem hibázott, megszerezte a vezetést Louis van Gaal csapatának.

 

 

Csak öt percig tartott a manchesteri öröm, a semmibõl egyenlített a Madrid. Bale megverte Keane-t, aki lerántotta a walesit a tizenhatoson belül, a játékvezetõ büntetõt ítélt. A pontrúgást a sértett végezte el és biztosan lõtte a kapuba.

 

A bekapott gól nem fogta meg Juan Matáékat, a spanyol játékos remekül irányította társait. A 31. percben Young ívelése nem jutott el Rooney-ig, de Jonny Evans az ellenfél térfelének közepén labdát szerzett, majd Wayne kapta meg a játékszert, lövése azonban könnyû zsákmány volt Casillas számára.

 

A 35. percben a Real legszebb momentumát láthattuk a félidõben, Gareth Bale ollózása révén, ám de Gea biztosan hárított. Két perccel késõbb ugyanezt nem mondhatta el a másik kapus. Egy pontosan felívelt labda Youngot találta meg, aki kapu elé tekert Rooney irányába, a csatár megpróbált fejelni, de nem érte el a játékszert, ami azonban a bal alsóban landolt. Az ilyen ívelések mindig nehéz feladatot jelentenek a kapusok számára. Young duplázott, újra a Unitednél volt az elõny. 

 

A félidõ vége elõtt Welbecket sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Wilfried Zaha állt be. A szünet elõtt még egy manchesteri szabadrúgás kombinációt jegyezhettünk fel, Rooney löbbölt Mata elé, de a spanyol nem talált kaput.

 

Az utolsó 5 percben a madridiak leginkább a szabálytalanságaikkal vétették észre magukat, ebben élenjáró volt Carvajal, aki érthetetlen, miért nem kapott sárga lapot, holott 2-3 megoldása is erõsen szabálytalannak volt nevezhetõ.

 

Az elsõ 45 percben a Vörös Ördögök sokkal többet tettek a vezetés megszerzéséért, így teljesen megérdemelt volt a United elõnye.

 

 

Fordulás után felélénkült a spanyol gárda és Bale vezérletével megpróbált egyenlíteni. A támadó szabadrúgásból lõtte ki a bal kapufát, majd egy csodaszép támadásban is benne volt, amit azonban a csereként pályára lépõ Luke Shaw nagy mentéssel oldott meg.

 

Isco és Pepe is lövéssel próbálkozott, de õk sem tudtak gólt szerezni, majd de Tomas elõzte meg Phil Jones-t és fejelte Bale beadását a kapu fölé. 

 

A manchesterieknél a félidõ elején is volt három csere, majd az utolsó szûk 30 percre még három friss játékos állt be. Zaha elõtt adódott két lehetõség is, de Casillas mindkét lövést könnyedén fogta, majd a 70. percben shaw robogott el a bal szélen, okosan játszott Shinji Kagawához, aki zseniális labdát tálalt Javier Hernandez elé, Chicharito lövése azonban gyengére sikerült. Egy perccel késõbb tüzijátékot rendezett van Gaal csapata. Ismét Shaw futott el, ezúttal Chichát választotta, a csatár lõni próbált, de blokkolták, a lecsorgó labdát majd 25 méterrõl Tom Cleverley bõdületes erõvel küldte kapura, Casillas-ról kijött, Zaha is tüzelt, de az angol labdája a kapu fölött szállt el.

 

Az utolsó 15 percre a United egykori játékosa, Cristiano Ronaldo is pályára lépett, ám õ is csak azt láthatta, ahogy Jesse Lingard a 77. percben csodás labdát teker a kapu elé Chichához, aki a védõk között próbálta kapuba kotorni azt, de nem járt sikerrel. Nem úgy három perccel késõbb, amikor Kagawa újabb nagyszerû átadása gólpasszt ért, Hernandez fejére varázsolta a labdát, aki megszerezte a manchesteriek harmadik gólját. Casillas és Carvajal is benne volt a gólban, nem elõször védekezett rosszul a madridi alakulat.

 

Ezzel a gyõzelemmel Louis van Gaal csapata megváltotta a repülõjegyet Miamibe, ahol az International Champions Cup döntõjét vívja majd a Liverpoollal.

 

Manchester United 3-1 Real Madrid

Michigan Stadium, 109318 nézõ

 

United: De Gea - M. Keane, Jones, Evans(Blackett 46.) - Valencia(Lingard 62.), Herrera(Cleverley 46.), Fletcher, Young(Shaw 46.) - Mata(Kagawa 62.) - Rooney(Hernandez 62.), Welbeck(Zaha 42.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Amos, Johnstone; James; Nani, W. Keane

 

Madrid kezdõ: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Arbeloa, Alonso, Modric, Illaramendi, Isco, Nacho, Bale

 

Gólszerzõ: Young 21', 37', Hernandez 80' illetve Bale 26' (11-es)


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!