Hoek tökéletességre törekszik

Frans Hoek állítása szerint a Manchester United új edzõi mindig a tökéletességre törekednek és erre az útra próbálják terelni a játékosokat is.


A kapusedzõ már számtalan alkalommal dolgozott együtt Louis van Gaallal, legyen szó az Ajax, a Barcelona, a Bayern München csapatáról vagy éppen a bronzérmes holland válogatottról, s mindvégig lenyûgözõ kapcsolatot ápolt a menedzserrel.

 

Egy MUTV által készített exkluzív interjúban az 57 éves szakember részletezte saját filozófiáját és módszereit, amelyekkel az elért eredmények arról tanúskodnak, hogy hatékonyak és kedvezõek a játékosok számára.

 

"Nagyon egyszerû: mindketten a tökéletességre törekszünk" - magyarázta. "Kapusedzõknek ez egy kicsit természetesebb hozzáállás, mint a többi edzõnek, hiszen a kapus majdnem minden hibája eléggé fájdalmas a csapata számára - gólhoz vezet. Ezért próbáljuk tökéletessé tenni õket, hiszen ha nem is érhetjük ezt el soha, a hibák számát a minimálisra csökkentjük ezáltal. Mindketten testnevelõ tanárok vagyunk, mesteriztünk is belõle, s ez érdekessé teszi a kapcsolatomat Louisszal."

 

 

"Mi nem olyanok vagyunk, mint az egykori játékosok, akik nem jártak egyetemre és nem részesülhettek felsõfokú tanulmányokban, így könnyen össze tudunk dolgozni, maximálisan ki tudjuk használni a tudományos hátteret és technikai adottságokat annak érdekében, hogy tanítani és fejleszteni tudjuk a játékosokat."

 

"Kiegészítjük egymást mindenben, amit teszünk, ezért tudtunk ennyi éven keresztül megmaradni egymás mellett, mindvégig a legfelsõ szinten teljesítve, a legnagyobb díjakat elnyerve, a világ legjobb csapatainál dolgozva. Ez így kényelmes számunkra és rettentõen kellemes, jó érzés, még ennyi idõ elteltével is."

 

"Még így is naponta fejlõdünk. Mindketten" - nyomatékosította. "Nincs rutin, nem mondunk olyat, hogy eddig is így volt, ezentúl is így lesz. Minden egyes nap egy újabb kihívás és teljesen más, különbözik a többitõl. Nem volt szerencsém két azonos napot megélni mellette. Nem engedheted meg magadnak, hogy egy rutinszerû, minden nap ismétlõdõ programot állíts össze, hiszen neked fejlõdnöd kell."

 

 

"Figyelned kell arra, hogy a klubnál mi történik, meg kell nézd, hogyan teljesítenek a játékosok, milyen a stílusuk, hogy szeretnek játszani és legvégül: hogyan tudnád ezt befolyásolni, természetesen ez alatt azt értve, hogy pozitív irányba tereled õket. Csupán azt mondhatom el, hogy mik azok a dolgok, amiket kér tõlem, hiszen a válaszom mindig az, hogy igen. Rendkívüli módon tudunk együtt dolgozni és bármilyen helyzetben megértjük egymást."

 

"Az együttmûködésünkben az egyik legjobb dolog a folyamatos megújulás, a fejlõdni vágyás. Mindig azon töprengünk, hogy ezt most hogyan tudnánk eredményesebben csinálni vagy van-e valami jobb, kifizetõdõbb mód arra, hogy elérjük a kitûzött célt. A társadalom minden nap változik, néha rohamosan, és nekünk vele együtt változnunk kell, ahogyan a játékosokat is magával sodorja ez a hullám. Azok a játékosok, akiket manapság a pályán látsz játszani már teljesen mások, mint azok, akik 10 éve fociztak a gyepen. Ezt mindenképpen szem elõtt kell tartanunk."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!