Smalling: Fekszik nekem ez a felállás

Chris Samlling úgy gondolja, jól megélhet a Manchester United háromvédõs rendszerében, hiszen ebben a felállásban nagyobb rugalmasságot kap játéka középsõ védõként.


A United öt, Amerikában lejátszott meccsébõl Smalling három alkalommal a kezdõcsapat tagja volt, egyszer pedig csereként állt be, a United veretlenségi sorozata pedig az edzõpályán elvégzett munka eredménye volt.

 

"Kihívást jelent, de rengeteget dolgoztunk már ezen az edzések során és úgy érzem, haladunk" - mondta Chris. "Nagyon élvezem, hogy középsõ védõt játszhatok. Ez olyan joggal ruház fel minket, hogy akár végigkísérhetsz egy csatárt, domináns és agresszív lehetsz. Olyan dolog ez, amit szeretek úgy hinni, hogy illik a játékomhoz. Ez a felállás sok önbizalmat adott nekem abban, hogy képes vagyok beilleszkedni ebbe és remélhetõleg helyet szerzek magamnak."

 

 

Smalling elmondása szerint a kommunikáció továbbra is fontos ahhoz, hogy ez a rendszer mûködjön. "Amikor támadunk, hárman lehetünk, máskor pedig öten. Egyikünk mindig nyomást helyez, míg négyen fedezik, és ez mindig felcserélõdik. Rengeteget beszélünk meccs közben, sokat dolgozunk edzéseken, hogy tökéletesen teljesítsünk szerepünkben."

 

A 24 éves védõ - aki szeretne egy pozíciót kiharcolni magának idén - korábban játszott középsõ védõt és bekket is, ami szerinte segíteni fog neki van Gaal új védelmében.

 

"Ez a felállás azt jelenti, hogy fel tudsz lépni középpályáig, vagy fel tudsz venni egy embert a szélen. Ez a rugalmasság az, amire szükséged van ahhoz, hogy játszani tudj ebben a rendszerben."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!