Birmingham 1-1 Manchester United

Hatalmas szerencsével és bírói segítséggel mentett pontot a Birmingham City a kedd esti Manchester United elleni mérkõzésen.


A huszadik forduló mai záró találkozóján gyenge színvonalú játék uralkodott, amit csak a bíráskodás tudott alulmúlni.

 

Mivel nyert a Manchester City, egy esetleges United botlással idõlegesen a városi rivális megelõzhette volna pár napig biztosan a Vörös Ördögöket.

 

Kezdõcsapatok:

Birmingham: Foster, Carr, Johnson, Dann, Ridgewell, Larsson, Ferguson, Gardner, Bowyer, Beausejour, Jerome
Cserék: Taylor, Phillips, Derbyshire, Fahey, Zigic, Hleb, Jiranek.

Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra, Gibson, Carrick, Anderson, Giggs, Berbatov, Rooney
Cserék: Kuszczak, Neville, Hernandez, Evans, Fletcher, Obertan, Macheda.

Bármennyire is volt a pályán Rooney és Berbatov, a Vörös Ördögök egy csatáros játékkal álltak ki, Rooney kapta meg a bal szél, Giggs pedig a jobb szélrõl próbálhatott veszélyeztetni.

A mérkõzés elsõ 10 percében látszódott, hogy míg a vendégek két nappal ezelõtt játszottak, addig a házigazdáknak két hete nem volt egyetlen fellépésük sem, tudtak pihenni. Folyamatosan a Birminghamnél volt a labda, ha elvesztették, azonnal letámadták a labdát birtokló United játékost és próbálták visszaszerezni.

A kapuk azonban igazán nem forogtak veszélyben. Egy nagyon gyenge Jerom fejesen kívül az elsõ negyed órában két hasonló minõségû Rooney lövést jegyezhettünk fel.

Egészen a 18. percig kellett várni az elsõ valamire való helyzetre. Ekkor Berbatov, Anderson és Giggs passzoltak egymásnak, majd Ryan a jobb szélrõl kicsit befelé indult és a tizenhatos szélérõl megpróbálta átívelni Foster kapust. Az egykori United hálóõr éppen bele tudott érni az ívelésbe, ez éppen elegendõ volt ahhoz, hogy a labda a kapufára pattanjon, onnan pedig kifelé és ne legyen gól. Nagy bravúr volt mindkét játékostól.

Négy perccel késõbb Carrick szabálytalanságát követõen jöhetett a City szabadrúgással Edwin kapujától 22 méterre. Larsson szaladt neki, ám lövése a kapu jobb felsõ sarka felett elhagyta a játékteret.

A vendégek kezdték átvenni az elsõ félidõ felétõl a játék irányítását, tartották a labdát, de kapura nem igazán voltak veszélyesek. A Birmingham sem tudott mit kezdeni az ellenfél védelmével. A szünetig két veszélytelen Gardner lövésen kívül semmi olyan pillanat nem volt, amitõl Van der Sarnak megemelkedhetett volna a pulzusszáma.

Borzalmas talajon, gyenge elsõ félidõt produkált mindkét csapat, semleges nézõben sok izgalmat nem váltott ki a találkozó elsõ fele.

A második félidõt ugyanazok a játékosok kezdték meg, akik az elsõt befejezték.

Ez a periódus sem kezdõdött hatalmas irammal, egészen az 52. percig kellett várni az elsõ helyzetre. Ekkor egy bal oldali kis szögletet követõen kisebb kavarodás után Gardner elé került a labda, aki 12 méterrõl kapura lõtt, ám pontosan oda, ahol Van der Sar állt, a kapus pedig könnyedén hárította a kísérletet.

Az 58. percben aztán villant Sir Alex Ferguson legénysége. Jobban mondva két tagja. Berbatov passzolt sarokkal Gibson elé közel a félpályához, aki elõtt így szabad folyosó nyílt a hazai kapuig. A támadást követte a bolgár támadó is, aki Darrontól vissza is kapta a labdát, az átvétellel máris lövõhelyzetet teremtett és kíméletlenül ki is lõtte a bal alsó sarkot. Ezzel 1-0 a Unitednek, Berbatov idén már 15 gólnál jár!

 

 



Három perccel késõbb majdnem duplázott is a bolgár. A hazai tizenhatos elõtt egy csellel tisztára játszotta magát, majd lõtt is, de a labda a jobb kapufa tövérõl pattant ki az alapvonalon túlra, marad az 1-0 a vendégeknek.

Egészen a 83. percig aztán szinte semmi nem történt a pályán, cseréket leszámítva. Ekkor szöglethez jutottak Vidicék, Giggs sarokrúgása után pont a csapatkapitány fejelhetett 11 méterrõl. Erõs fejesét azonban Foster kitolta a léc alól.

A hazaiak ezután egyre inkább fokozták a nyomást, ennek végül meg is lett az eredménye.

A 89. percben egy beívelést követõen egyenlített Bowyer. Talán ebben a gólban minden szabálytalanság benne volt, amit el lehetett képzelni. Zigic ugrott fel Ferdinanddal, vagyis inkább Zigic ugrott fel Ferdinandra, ami már alapból szabálytalan volt. Ha ezt a játékvezetõ nem látta, akkor jött a következõ szabálytalanság, ugyanis a hazaiak támadója kézzel ért a labdába, így került az Bowyer elé. De ha esetleg a játékvezetõ (és az asszisztens) ezt sem látta, akkor kaptak még egy harmadik esélyt is, ugyanis a gólszerzõ lesrõl szerezte a találatot. Azonban sem a partjelzõ, sem a bíró nem látta egyik esetet sem, így 1-1 állt az eredményjelzõn.

 

 



Összességében egy gyenge mérkõzésen, hihetetlen rossz talajon lejátszott találkozón igazságtalan döntetlen született. De a United drukkerek lassan kezdhetnek hozzá szokni, hogy csapatuk távol az Old Traffordtól kiengedi kezébõl az elõnyt.



Birmingham City 1 - 1 Manchester United
St.Andrew's, 28242 nézõ
Vezette: Lee Mason

Birmingham: Foster, Carr, Johnson, Dann, Ridgewell, Larsson(70.Hleb), Ferguson, Gardner, Bowyer, Beausejour(82.Zigic), Jerome(85.Phillips)
Nem használt cserék: Taylor, Derbyshire, Fahey, Jiranek

Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra, Gibson(91.Hernandez), Carrick, Anderson(73.Fletcher), Giggs, Berbatov, Rooney
Nem használt cserék: Kuszczak, Neville, Evans, Obertan, Macheda

Gólszerzõ: Bowyer 89. illetve Berbatov 58.

Sárga lap: Gardner, Dann, Bowyer illetve Anderson, Giggs, Vidic

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Dimitar Berbatov

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!