Feljegyzések: Ander Herrera

Ander Herrera lenyûgözõ teljesítményt nyújt, mióta a Manchester Unitedhez igazolt az Atletic Bilbao-tól, igazi minõségi játékosként tért vissza a Vörös Ördögök amerikai túrájáról.


Honfitársai Juan Mata és David De Gea segítségével Herrera könnyen beilleszkedett a Vörös Ördögök közé. Az új szezon közeledésének köszönhetõen a United Uncovered néhány kérdés megválaszolásával öleli fel az ígéretes fiatal játékos rajtját.


Tehát hogy sikerült a beilleszkedés?
Nos, ez nagyon is látható. Ander játszott az elsõ felkészülési mérkõzésen a United mezében az elmúlt hónapban és megmutatta hogy egyáltalán nincs megilletõdve, kiosztott három gólpasszt, ezzel segítve a csapatot, hogy 7-0-ra kiüsse az LA Galaxy-t, Louis Van Gaal elsõ, bemutatkozó meccsén. Ennyi elég is volt neki, hogy zsebre vágja a mérkõzés embere díjat és megkedveltesse magát a szurkolókkal.

Milyen minõséget jelent õ a csapatnak?
Vele kiegészülve a középpálya teljesen új dimenziót képvisel, más, mint amit az eddigi játékosaink mutattak. Az La Ligában tanult, nyilvánvalóan jó helyzet-felismerési képességgel, meglátással rendelkezik, halálos keresztlabdái vannak és általában ügyesen birtokolja a játékszert. Képes elõl cselezni és jó tempót diktálni a középpálya szívében. Nem eltérõen Paul Scholes-tól egy kreatív típusú játékos, aki nem riad vissza egy-egy szereléstõl sem. Bemutatta kivételes állhatatosságát, amikor nagyszerû csapatmunkát végzett Wayne Rooney-val a Liverpool elleni mérkõzésen.

 

Melyik volt a legjobb pillanata a túrán?
Nem nehéz. Kétségkívül az a passz, amit Ashley Young-nak adott. Akik otthon maradtak Angliában és hiányoztak a United nyitó szezon elõtti mérkõzésérõl, a négy órai kezdõrúgásról, s azok akik követték az akciót, alázattal nézték azt a varázslatos pillanatot a Manchester United új csillagától. A középpályán kapta a labdát, Herrera egy határozott mozdulattal megfordult, majd egy tökéletes passzt adott Youngnak, aki a Galaxy kapusára egy az egy ellen ronthatott rá és be is biztosította a gyõzelmet. Érdemes volt várni rá...

 

 


 

 

Rendben, de a csapattársai mit mondanak róla?
Nos már mély benyomást gyakorolt rájuk is. "Jó kapcsolatot ápolunk, megértjük egymást, én úgy gondolom ebben a szezonban sok jó dolgot fog nekünk mutatni," mondta Juan Mata. Darren Fletcher visszhangozta Mata véleményét, majd hozzátette: "Ander lelkesedése fertõzõ - néhányunkat már meg is fertõzött. Úgy gondolom, hogy õ kulcsjátékosa lesz a Manchester United-nek."

Dicséretes valóban. És õ mit mondott, mikor Vörös Ördög lett?
Egyértelmû volt, hogy United játékos akar lenni és amikor a Unitedhez igazolt négy évre Júniusban azt mondta: "Azzal, hogy a Manchester Unitedhez csatlakoztam egy álmom vált valóra. Az, hogy az Old Traffordon játszhattam még az EL-ben az Athletic színeiben karrierem egyik fénypontja volt. Csatlakoztam a Unitedhez, hogy megtehessek mindent a klub céljainak eléréséhez. Nem gyõzöm kivárni az elsõ mérkõzésemet a United híres vörös mezében."

Biztosan így van, de még várnia kell a debütálására. Ez Herrera következõ célja?
Abszolút. Tökéletes elõszezont produkált, topcsapatok ellen is, és ez még csak a kezdet. Mivel Michael Carrick sérült, igényt tarthat egy helyre jelenleg a középpályán. De Fletcher, Tom Cleverley, Maroune Fellaini és Carrick - ha visszatér - is szeretnék magukat a csapatban tudni. Szóval Louis Van Gaalnak lesz fejfájása a játékosok rotálását illetõen.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!