Neville: A tavalyi év katasztrófális volt

Phil Neville elismerte, a 2013/14-es szezon abszolút katasztrófa volt a Manchester United számára és ezért mindenki felelõsséggel tartozik.


Sir Alex Ferguson visszavonulása, valamint David Moyes kinevezése után a Vörös Ördögök a bajnoki elsõ helyrõl igen látványos mélyrepülést tettek a legutóbbi szezonban. A United akadémiáján nevelkedett Neville tagja volt Moyes edzõi stábjának és maradt a klubnál akkor is, amikor Ryan Giggs vette át az irányítást ideiglenesen.

 

Phil visszautasította a lehetõséget, hogy továbbra is a stáb tagja legyen, immár Louis van Gaal vezérletével, de elismerte, a felelõsség bizonyos részét magára kell vállalnia a felejthetõ 12 hónap miatt.

 

"Én is benne voltam tavaly és a tavalyi év abszolút katasztrófa volt. Az elejétõl a végéig az volt. Mindannyiunknak felelõsséget kell vállalnunk, nem csak David Moyes-nak. Én vállalom a felelõsséget és mindenki más is, aki részt vett ebben."

 

 

Neville szerint a United lényegesebben jobb erõkbõl áll annál, hogy hetedik legyen a bajnokságban és ezt be is fogja bizonyítani a következõ szezonban.

 

"Úgy vélem, a bajnoki címért fogunk menni" - folytatta Phil. "Biztos vagyok abban, hogy Louis van Gaal ezt fogja mondani a játékosoknak, mivel a második hely nem elég jó a Manchester Unitednél."

 

"A Unitednek az élen van a helye, a Premier League bajnokaként. Ez most az újrarendezõdésrõl szól, és a játékosok úgy tértek vissza a felkészülési szezonról, mint akik készen állnak ismét megnyerni a bajnoki címet."

 

"Nagy lehetõség van idén, hiszen nincs európai sorozat, így kizárólag a bajnokságra lehet koncentrálni. Amit a felkészülés alatt láttam és amilyen támogatásunk volt, az alapján a klub egyre nagyobb és nagyobb. Úgy érzem, jó úton haladunk."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!