Carrick: Fényesebb a jövõnk

Bár homályos teljesítményt mutatott tegnap a csapat, a középpályás szerint van ok örömre hosszú távon.


A Manchester United tegnap nagyon halvány teljesítményt mutatott a Birmingham City vendégeként, ám Michael Carrick szerint az, hogy a 2010-es évet a táblázat elején zárták a Vörös Ördögök, ok az örömre.

A középpályás elismerte, õ és csapattársai Lee Bowyer késõi egyenlítõ gólja után nagyon csalódottak voltak, de mikor a harag már elmúlik, ismét optimizmus lesz úrrá az öltözõben.

 

 



"Késõi gólokat kapni sosem jó érzés. Ráadásul a gól elõtt lökés is volt valamint kézzel is értek a labdához. De ez megtörtént, így fel kell állnunk, leporolnunk magunkat és tovább lépnünk!" - kezdte Carrick az MUTV-nek adott interjújában.

"Még mindig nagyon jó helyzetben vagyunk. Nem kaptunk ki még, jó formában vagyunk - idõnként nagyon jól játszottunk tegnap este is és ellenõrzésünk alatt tartottuk a játékot - és a következõ mérkõzésre úgy megyünk, hogy növeljük a lendületünket.

A lendületet leginkább Dimitar Berbatovnak köszönheti a United, az õ góljával szerzett vezetést Sir Alex Ferguson gárdája a Birmingham ellen is és három nap alatt két mérkõzésen háromszor volt eredményes. Az utóbbi három bajnokiján pedig nyolc gólt szerzett.

"Nagyon jól ment el és fantasztikus befejezést választott Berba." - emlékezett vissza Carrick csapattársa góljára.

"Nagyon bízik magában, ami a gólok elõtti szituációknál is látszik, remélhetõen hosszú ideig képes lesz így teljesíteni. A gólja jó után jó helyzetbe kerültünk és ha ellentámadásaink során jobban összpontosítottunk volna, boldogabb lett volna az este."

A középpályás szerint nem az volt a tegnapi, halványabb teljesítmény oka, hogy három nap alatt két mérkõzést kellett játszaniuk és emiatt vesztettek pontokat a St.Andrew's-on.

"Jól éreztem magam a végén is fizikailag. Érthetõ volt, hogy elõreküldték a nagy emberüket (Zigic) a kapu elé, folyamatosan lõtték be a labdát a tizenhatosunkra nekünk pedig védekeznünk kellett. Mint ahogy korábban mondtam, lehetett volna az ellentámadásainkban több veszély, de a második gól csak nem jött össze nekünk."

Bár Carrick szerint nem a fáradság miatt vesztettek két pontot, mégis örül a viszonylag hosszú pihenõnek, amikor is szombaton, új év napján a West Brom ellen lépnek pályára.

"Ez hosszú idõnek mondható a következõ mérkõzésig. Felkészültek leszünk, felállunk ebbõl és nem lesznek sérültjeink sem. A csapat erõs és a következõ találkozóra koncentrálunk."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!